Annons:

Sök

Annons:

DATUM KLART FÖR NÄSTA ÅRS GP-TÄVLING I MÅLILLA

Lördagen den 5 juli blir det GP-speedway i Målilla nästa år. "Det var precis vad vi var ute efter", säger GP-generalen Peter Samuelsson. Foto: Ossian Mathiasson

DATUM KLART FÖR NÄSTA ÅRS GP-TÄVLING I MÅLILLA

Fram med kalendern och rita in 4–5 juli 2025. Då kommer GP-cirkusen till Målilla för 19:e gången.  
– Helt suveränt, säger GP-generalen Peter Samuelsson. 

Annons:

Alldeles nyss, några timmar före säsongens sista GP-tävling i speedway, släppte arrangören Warner Bros Discovery Sports Events GP-kalendern för nästa säsong. Återigen infrias Målilla MK:s önskemål om en sommartävling och GP-cirkusen kommer till Skrotfrag Arena i Målilla 4–5 juli nästa år. 

GP-generalen Peter Samuelsson är nöjd och belåten med tilldelningen mitt i den svenska sommaren. 

– 4–5 juli, helgen vecka 27, var precis vad vi var ute efter. Det kommer alltid krocka med någonting och det händer så mycket i Sverige och i vår region under sommaren. För två år sedan var det helgen vecka 28 och vi hade bra väder och fyllde upp arenan med nästan 9 000 personer. Då konkurrerade vi med Visfestivalen, Semesterracet, Håkan Hellström i Kalmar och Victoriadagen i Borgholm. Vecka 27 brukar Hamnplan Live arrangeras i Västervik och Latitud 57 i Oskarshamn. Vi ser det till att det inte riktigt är samma klientel. Vi måste se till vårt bästa och vädret i juli är historiskt sett bra, säger Peter Samuelsson. 

Är det ni själva som har lagt önskemål om just 4–5 juli?

– Det är mycket som ska pusslas ihop med den här kalendern och vi hade två önskemål. Denna helg var nummer ett och det var den vi helst av allt ville ha. Det kändes väldigt bra när de kom tillbaka och sa att vi kör på det.

20-årsjubileum 2026

Målilla MK går nu in på sitt andra år treårsavtalet som de tecknade med arrangören i fjol. 2026 års tävling blir den 20:e GP-tävlingen som körs i Målilla. 

– Det har varit mycket fram och tillbaka med andra banor. Den här banan har levererat och det är ett otroligt härligt funktionärsgäng att jobba med. De ger allt och brinner för det. Det märker arrangören som gärna vill komma tillbaka hit. 

Efter ett lyckat 2023 med 8 600 åskådare ställde regnet till det i år. Nästan 7 000 åskådare trotsade regnet och tog sig till Skrotfrag Arena för att se Målillas GP i mitten av juni. 

– Jättebra siffra och fantastisk uppslutning med tanke på hur vädret var. När regnet hade slutat och banpersonalen fixat banan kom folket tillbaka från sina bilar och fyllde upp läktarna. Det blev betydligt fler än vad man hade kunnat tänka sig när regnet bara öste ner. 

Nu är siktet inställt på att försöka hamna i krokarna runt 10 000 åskådare 2025.  

– Jag hoppas på bra väder och att vi kan öka publikantalet. Absolut ifrån 2024, men även ifrån 2023. Vi hade kommit upp i 10 000 åskådare 2024 om vi hade haft vädret med oss och det såg vi på biljettförsäljningen. Vädret under de två sista veckorna avgör mycket och det var där vi tappade fart när man såg att väderprognoserna inte var så bra. Hade vi hållit samma tempo eller till och med lite lägre tempo än vad vi hade 2023 så hade vi varit uppe på 9 500–10 000 i år. Trots att det blev flera timmar försenat var det bra stämning på läktarna och bra snurr i kioskerna. 

Positivt ekonomiskt resultat

Mycket talar för att årets GP-tävling ger ett positivt ekonomiskt resultat. 

– Alla kalkyler är inte sammanräknade, men vi kommer nog göra ett positivt resultat och det hade blivit betydligt bättre med bättre väder. Det såg vi 2023 när vi gjorde ett jättebra resultat. Vi arrangerar tävlingarna för att det ska ge någonting till klubben och med bra väder, bra arrangemang och bra produkt kommer folket. 

Biljetterna till 2025 års GP-tävling i Målilla släpps längre fram. 

– Det blir så fort som möjligt, garanterat innan jul. 

Det blir precis som i år en deltävling i SGP2 (U21) på fredagen. Lördagens SGP4-tävling blir inte av. 

– Det kommer inte bli en sån tävling på lördagen utan vi kommer hålla en academy för ungdomarna. De får ta del av tips och trix av speedwaylegendarer som Greg Hancock och Tony Rickardsson. De kommer köra speedway, men det blir ingen regelrätt tävling som det har varit tidigare år. 

Fakta

2025 års GP-kalender: 

Första deltävlingen, 3 maj: Landshut (Tyskland)

Andra deltävlingen, 17 maj: Warsawa (Polen)

Tredje deltävlingen, 31 maj: Prag (Tjeckien)

Fjärde deltävlingen, 14 juni: Manchester (Storbritannien)

Femte deltävlingen, 21 juni: Gorzow (Polen)

Sjätte deltävlingen, 5 juli: Målilla (Sverige)

Sjunde deltävlingen, 2 augusti: Riga (Lettland)

Åttonde deltävlingen, 15 augusti: Cardiff (Storbritannien)

Nionde deltävlingen, 30 augusti: Wroclaw (Polen)

Tionde deltävlingen, 13 september: Vojens (Danmark)

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: