Annons:

Sök

Annons:

Dackesupportern fick bara se halva matchen – på grund av köerna

Den här bilden tog Elias Konrad en kilometer från arenan – 20 minuter efter att matchen startat. Foto: Privat

Dackesupportern fick bara se halva matchen – på grund av köerna

Hela 6 375 åskådare såg Lejonen ta guld mot Dackarna. Men alla dessa fick inte se hela matchen. Dackesupportern Elias Konrad var en av dem som missade stora delar av matchen.
– Det första hela heatet vi såg var heat sju. Även om vi förlorade vill man ju se hela matchen, säger han.

Annons:

Han lämnade Vimmerby för att ta sig till Gislaved vid 15.40-tiden. Men han hade inte räknat med de enorma köer som skulle uppstå in till Onepartner Group Arena. 

– Vi åkte i ganska god tid från Vimmerby och kom till Gislaved vid 20 över sex. Då tänkte vi att "det här är lugnt", men det var det verkligen inte. Med en kilometer kvar till arenan, en timme senare, väljer vi att ställa bilen och gå till arenan, berättar Elias Konrad. 

Skämtsamt frågade han då om han skulle få betala fullpris för biljetten. Det fick han göra, men det första hela heatet han fick se var det sjunde. Nästan halva matchen hade alltså passerat. 

– Det var sådan galen bilkö och vi kollade på ESS Play. Men den stora frågan är varför man inte sköt på starten? Vi var ju inte ensamma om att inte komma in på arenan. Är man i stan 40 minuter innan match, så ska man väl inte behöva skylla sig själv. 

Vad tänker du om att det blir så i en SM-final?

– Det här är ju en klubb som vunnit SM-guld förr. Det är väl charmigt att arenan är som den är, men lite mer koll måste man väl faktiskt ha. Jag vet inte om det är tv-sändningen som gör att man inte kan skjuta på starten, men det måste ha varit ganska lång kö kvar efter att vi kom in. 

Gick på måfå genom skogen

Elias Konrad och hans kamrat ställde alltså bilen och gick på måfå genom skogen.

– Vi chansade och tog oss in till slut, men man måste kunna ha bättre koll på en sådan här verksamhet. Även om vi förlorade så vill man ju inte bara få se halva matchen. Man betalar ju inte fullpris för en produkt som inte levereras. Jag har inte varit på speedway i Gislaved tidigare, men man blir ju minst sagt lite besviken över det här. 

Elias Konrad var som sagt inte ensam om att missa ett flertal heat. Vår tidning var ute på parkeringen i den första sladdpausen och då var det mängder av bilar på väg in på parkeringen. Vi har sökt Lejonens ordförande Anders Melkersson för en kommentar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: