Annons:

Sök

Annons:

Berntzons efterlängtad guldvrål: ”Dröm som går i uppfyllelse”

Efter fem finalförluster är Oliver Berntzon äntligen svensk mästare i lag. Han var med och förde Lejonen till klubbens första guld på 15 år. Foto: Ossian Mathiasson

Berntzons efterlängtad guldvrål: ”Dröm som går i uppfyllelse”

Oliver Berntzon har förlorat fem SM-finaler under speedwaykarriären. Nu kan han äntligen stoltsera med att han är SM-guldmedaljör i lag.
– Så jäkla gött, helt underbart, säger Oliver Berntzon. 

Annons:

Oliver Berntzons prisskåp har fram till i dag bestått av fem lag-SM-silver, två individuella SM-silver och ett individuellt SM-guld. Ett lag-SM-guld är vad 31-åringen från Anderstorp har längtat efter. 

I kväll fick han vara med och föra Lejonen till klubbens första SM-guld på 15 år och hans första SM-guld i karriären. 

– Det är mitt första lagguld efter många, många försök och finalförluster. Det är en dröm som går i uppfyllelse med att vinna SM-guld med Lejonen. Jag har växt upp på den här banan. Jag vet inte vad jag ska säga, det är så sjukt skönt, säger Oliver Berntzon. 

Vad betyder detta lag-SM-guld för dig?

– Jag kan inte förklara det. Jag har vunnit mycket annat i min karriär med individuellt SM-guld och jag har kört i GP-serien Att vinna SM-guld med Lejonen och göra det på den här banan där jag har vuxit upp är helt otroligt, säger Oliver Berntzon. 

Hur ska du fira denna framgång?

– Med så mycket skumpa jag kan hitta.

"Fick bita ihop som lag"

Efter fyra körda heat i finalreturen hade Dackarna kommit tillbaka till ett likaläge i totalen. Målillalaget fixade femetta i både heat två och heat fyra. 

– Vi fick motstånd, fick bita ihop som lag och hjälpas åt med inställningarna. 

Lejonen lyckades därefter göra ett avgörande ryck med femetta i heat fem, sju och åtta och skaffade sig en klar ledning. Även om Dackarna närmade sig lite grann med en fyrtvåa i heat tio och en femetta i heat elva var det inget snack om saken. Lejonen säkrade guldet i 13:e heatet och Oliver Berntzons glädje gick inte att ta miste på.

– Vi lyckades komma ut och ge svar på tal. Underbart skönt att det var färdigt innan nomineringsheaten. 

Vad kände du när Dackarna tog en emetta i heat elva?

– De hade bana ett och tre i heat elva och tolv och vi visste att det skulle bli riktigt tufft. De tog 5–1 i heat elva och vi la upp en plan i heat tolv där Kubera skulle ta starten från bana två, dra ifrån och hålla 3–3. Jag fick bana fyra som var helt omöjlig och fick göra vad jag kunde därifrån. Saken var biff med femettan i heat 13 och det var fantastiskt skönt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: