Annons:

Sök

Annons:

DACKARNAS ORDFÖRANDE LÄMNAR UPPDRAGET

Dackarnas ordförande Ingemar Petersson lämnar sin post. Foto: Bildbyrån

DACKARNAS ORDFÖRANDE LÄMNAR UPPDRAGET

Nyligen lämnade Mikael Teurnberg sina uppdrag i Dackarna. Nu står det klart att även ordförande Ingemar Petersson, som tillträdde så sent som mars 2023, lämnar sin post. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det berättar klubben i ett informationsmeddelande på onsdagsförmiddagen.

"Vi står inför ytterligare en förändring då vår ordförande informerat om att han inte står till förfogande för omval inför kommande verksamhetsår. Han har nu även meddelat att han lämnar sin plats i styrelsen redan till månadsskiftet", skriver Dackarna.

Jon Lindberg kommer ta rollen som tillförordnad ordförande.

"Styrelsen vill tacka Ingemar för tiden som han varit ordförande i Målilla Motorklubb/Dackarna och det jobb han gjort för föreningen", skriver man.

Kling ansvarig för sportgruppen

Det här är det andra tunga avhoppet på kort tid. Nyligen lämnade också Mikael Teurnberg jobbet som lagledare och marknadsansvarig.

"Tidigare har både ansvaret för marknad och det sportsliga legat på en person vilket gör verksamheten oerhört sårbar. Nu är utgångspunkten att bredda organisationen och lägga ansvaret på ett antal arbetsgrupper där delar av styrelsen är delaktig i flera av grupperna. Arbetet med att tydligare fördela ansvarsområden för styrelseledamöterna påbörjades redan under förra hösten. När nu föreningen stod inför faktum att stå utan ansvariga för både försäljning och elitlaget beslutade man sig för att intensifiera det arbetet och utveckla det vidare".

En sportgrupp har utsetts där Rikard Kling är ansvarig. Med sig i gruppen har han Magnus Frodig och Jon Lindberg. Gruppens huvuduppgift är att bygga laget för 2025. 

I säljgruppen kommer åtminstone Peter Rosenlund och Magnus Frodig att ingå från styrelsen. Marknadsgruppen kommer att ha ansvar för marknadsföring, sociala medier och hemsida och där kommer Peter Samuelsson ingå från styrelsen. Peter Samuelsson fortsätter också sitt arbete med Grand Prix-tävlingarna. 

"Till detta kommer ytterligare grupper för arenan, funktionärer och tävlingarna som kommer att sättas under vintern.
Vi har även ett nytt namn i organisationen då Zibbe Gauffin nu börjat på tjänsten som administratör och vaktmästare, till att börja med rör det sig om ett antal timmar i veckan fördelat utifrån verksamhetens behov", skriver klubben.

Vår tidning har sökt både Ingemar Petersson och Jon Lindberg. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: