Annons:

Sök

Annons:

Dackarnas ordförande lämnar:

Dackarnas Jon Lindberg blir tillförordnad ordförande efter att Ingemar Petersson lämnar. Foto: Bildbyrån

Dackarnas ordförande lämnar: "Ingen schism ligger bakom"

Det blev ett och ett halvt år på posten. Nu lämnar Ingemar Petersson uppdraget som ordförande för Dackarna.
– Det är ingen schism som ligger bakom, säger Jon Lindberg, tillförordnad ordförande i Målillaklubben. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På onsdagsförmiddagen gick klubben ut med att Ingemar Petersson lämnar sin roll som ordförande. 

"Vi står inför ytterligare en förändring då vår ordförande informerat om att han inte står till förfogande för omval inför kommande verksamhetsår. Han har nu även meddelat att han lämnar sin plats i styrelsen redan till månadsskiftet. Styrelsen vill tacka Ingemar för tiden som han varit ordförande i Målilla Motorklubb/Dackarna och det jobb han gjort för föreningen", skriver Dackarna.

Jon Lindberg kommer nu ta rollen som tillförordnad ordförande. Han menar att det inte är några konstigheter bakom avhoppet.

– Det är inget som har hänt. Han har beslutat sig för att inte stå till förfogande för omval. När vi började jobbet med att omorganisera och hur vi skulle formera oss framöver. Då kände han sig inte som en del av det längre i och med att han inte skulle bli kvar och han kunde inte mobilisera energin den sista tiden. När "Micke" (Teurnberg) tog beslutet att sluta så var vi tvungna att intensifiera arbetet med hur vi skulle formera oss framöver och då tog vi vid det vi påbörjat för ett år sedan med att tydligare strukturera upp oss. Det är det vi har lagt krut på och därför det varit lite stiltje från oss, säger Jon Lindberg. 

Så det är ingen schism som ligger bakom?

– Nej, det är ingen schism. I det här uppdraget, precis som om man säger upp sig från ett jobb, så tappar man motivation. Nu står vi inför det här med omorganisationen där vi ska strukturera om och då såg inte Ingemar sin roll där riktigt. Så upplever jag det i alla fall. Han har också varit i Spanien en månad och ska vara där en månad till. Han spenderar stora delar av vinterhalvåret där nere och det är inte det lättaste att sköta det här uppdraget på distans. Det kanske också har blivit tydligare när vi tagit det här omtaget att man är lite offside. 

Lindberg tillförordnad ordförande

Dackarnas årsmöte är först i mars 2025 och därmed kommer Jon Lindberg vara tillförordnad ordförande tills årsmötet. Men han har inga ambitioner om att ta posten permanent.

– Valberedningen jobbar med det här och jag har inga ambitioner att behålla den posten. 

När kan ni presentera en ny ordförande?

– Det vågar inte jag yttra mig om. Det är valberedningen som sköter det, men det ska ju definitivt bli till årsmötet i alla fall. Under tiden sköter vi det här. 

Hur ser du på att ni tappat både ordförande, lagledare och marknadsansvarig på kort tid?

– Det blir mer jobb för oss som är kvar helt klart. Vi har ett nytt upplägg som vi skissat på och vissa delar börjar ta plats. Sportgruppen har varit igång ett tag och försäljningsgruppen är i startgroparna. Vi är på gång och har fått fokusera på att prioritera. 

"Oron förstår jag"

På sociala medier har dackesupportrar vädrat både missnöje och kritik om hur tyst det varit från silvermedaljören. Bland annat Västervik har redan kommit mycket långt i sitt lagbygge.

– Så har det sett ut de senaste åren och Västervik forcerar något enormt i lagbygget så fort säsongen är slut. Jag tror de är färdiga innan månadsskiftet, men det lägger vi ingen fokus på. Det är inte så många andra lag som har mer än ett par namn klara. 

Kan du förstå att det finns viss oro eller kritik i supporterleden?

– Oro förstår jag, men inte kritiken. Jag fattar att man som supporter har en önskelista och en förhoppning om att det ska vara färdigt fort. 

Hur trygg är du med att ni kommer tävla om de ädlaste valören?

– Vad vi ska jaga för valörer eller placeringar kan jag inte ha en uppfattning om nu. Vi måste se vad de andra har, men samtidigt bygger vi ett lag utifrån våra förutsättningar och vi får inte ryckas med av vad andra gör. Det är viktigt att ha ett fokus på ekonomin. Vi ska få ihop ett lag som ska vara med och ta för sig och det ser jag inga hinder för. 

Hur ser det ekonomiska läget ut?

– Det är för tidigt att kommentera det. I vår verksamhet blir det alltid sällan mycket över, men det är för tidigt att kommentera det.

Vår tidning har sökt Ingemar Petersson för en kommentar. Efter att den här intervjun gjordes presenterade Dackarna en förlängning med danske lagkaptenen Rasmus Jensen. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: