Annons:

Sök

Annons:

  • Styrkebesked av Dackarna – Berntzon tog full pott:

    Peter Karlsson var nöjd efter dagens storseger i Eskilstuna. Foto: Ossian Mathiasson

  • Styrkebesked av Dackarna – Berntzon tog full pott:

    Peter Karlsson var nöjd efter dagens storseger i Eskilstuna. Foto: Ossian Mathiasson

Styrkebesked av Dackarna – Berntzon tog full pott: "Han var nummer ett"

Dackarna glänser i elitserien för stunden och radar upp segrar. Efter storsegern (55–35) mot Smederna var lagledaren Peter Karlsson mycket nöjd.
– Det var verkligen ett styrkebesked från vår sida, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Storsegern hemma mot Vetlanda förra tisdagen gav råg i ryggen till Dackarna inför den svåra bortaturnén i elitserien. 

I tisdags avgjorde Dackarna sent när Rospiggarna besegrades med 55–35 och i kväll kom tredje raka segern för Målillalaget som lyfter i tabellen och visar grymt bra form. 

– Kassören gråter, ordförande är överlycklig och lagledarna ska fira med kaffe hela vägen hem, säger Peter Karlsson skämtsamt efter krossen i Eskilstuna. 

"Tillbaka i god form"

Det var många positiva bitar som Dackarnas lagledare tog upp efter storsegern och började med att ge hela laget en stor eloge. 

– Det var grymt bra kört av samtliga och det var verkligen ett styrkebesked. Det är små marginaler i speedway, vi fick vinsten mot Vetlanda och då kändes det som att det funkar igen, säger Peter Karlsson och fortsätter:

– Man kan förlora även om det går bra men nu ser det onekligen starkt ut från vår sida. Dudek (Patryk) är tillbaka i god form och Oliver (Berntzon) gör sin första elitseriematch med full pott. Han kommer nog sova med dräkten på i natt, säger Karlsson. 

Full pott för Berntzon 

Berntzon tog maximala 14+1 poäng och kastades upp i luften av lagkamraterna efter utklassningssegern i SM-finalreprisen från i fjol.  

– Oliver var världsklass. Det här är hans gamla hemmabana så han kan den bra. Jag vet hur mycket det betyder för honom att köra bra just här. I dag var obeveklig, jag tror att han hade kunnat köra flera heat och vinna samtliga. Det såg ut så, säger ”PK”.

Det var han som var lagets stora stjärna i Eskilstuna och fick strålkastarljuset riktat mot sig efter matchen. 

– Han har haft bra form hela säsongen och jobbar hårt hela tiden, nu gick allt hans väg. Det var han som var nummer ett i dag. Janowski, Dudek och Pawlicki gjorde inte dåligt ifrån sig men Berntzon var snäppet värre. 

"Sa att det kommer ordna sig"

Efter den struliga starten har Dackarna gått upp på en säkrare plats i tabellen och ligger fyra med nio poäng inför nästa veckas två matcher, först mot Rospiggarna och sedan mot Indianerna. 

– Vi har vetat om att vi har ett kapabelt lag men vi har inte haft möjligheten till det. Det har varit ändringar hit och dit och skador så det blir orosmoln. Det går ut på att prestera och sport kan vara brutalt. Vänder det inte så kan det bli en negativ spiral som man inte kommer ur. Vändningen var när Janowski (Maciej) kom tillbaka, han var lugn och sa att det kommer ordna sig. 

Kacper Gomolski har kört de senaste två matcherna med Dackarna och plockade två poäng på tre heat i kväll. ”PK” har inte bestämt sig för hur han kommer formera laget mot Rospiggarna. 

– Vi ska göra en utvärdering och lämna in laget till tisdagens match på söndag. Ett vinnande lag brukar man inte ändra på men vi får se.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: