Annons:

Sök

Annons:

Snabba ryck när svenskduon skrev på: ”Tog max tio minuter”

Jacob Thorssell och Oliver Berntzon fortsätter i Dackarna även nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Snabba ryck när svenskduon skrev på: ”Tog max tio minuter”

Dackarna kan skriva in Oliver Berntzons och Jacob Thorssells namn i nästa säsongs trupp. Mitt under matchen förlängde den svenska stjärnduon sina kontrakt över 2020.
– Det tog inte mer än tio minuter förrän det var klart, säger Oliver Berntzon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dackarnas gulddrömmar lever i allra högsta grad efter ytterligare en hemmaseger även om det satt långt inne mot Indianerna (47–43) i grundserieavslutningen. Den goda formen är intakt och nu får Dackarna välbehövlig vila i två veckor innan SM-semifinalerna drar igång den 3 september. 

För andra året i rad står Dackarna som seriesegrare och det betyder att de får välja motstånd i semifinal och om de vill börja hemma eller borta.

Händelsen som skapade flest applåder på G&B Arena var i pausen när Oliver Berntzon och Jacob Thorssell förlängde sina kontrakt över kommande säsong på innerbanan tillsammans med ordförande Tomas Karlsson.

– Det är helt perfekt. Seriesegern vet jag inte vad jag ska om men det är starkt att vinna serien på nytt. Det visar att vi, trots stulet i början av säsongen, har kommit tillbaka starkt som fasen även om kontraktet är roligare, säger Oliver Berntzon. 

Snabba förhandlingar

Oliver Berntzon kom till Dackarna inför säsongen 2018 och behövde inte särskilt lång betänketid när Dackarna lyfte sina tankar angående nästa säsong. 

– Det var inget svårt val. Jag trivs otroligt bra i Målilla och har gjort två riktiga kanonsäsonger som jag är nöjd med. De ville gärna ha mig kvar och jag ville stanna så det tog inte mer än tio minuter förrän det var klart. Dackarna är en av de bästa klubbarna i Sverige. 

Det var inte bara Berntzon som satte sin signatur på Tomas Karlssons kontrakt utan Jacob Thorssell, som kom till Dackarna från Rospiggarna inför säsongen, gjorde samma sak. 

Tomas Karlsson började prata om nytt kontrakt med Berntzon och Thorsell under torsdagseftermiddagen och det var snabba förhandlingar som ledde till kvällens kontraktsskrivning.

– Det gick snabbt och var inga bekymmer. Jag tycker att det funkar bra och banan är fin. Det är två saker som spelar stor roll. Jag är nöjd med allting, säger Jacob Thorsell. 

"Kändes klart i paus"

Kvällen på G&B Arena blev rafflande då Indianerna kröp närmare efter paus och gjorde match av det hela med Tai Woffinden, Piotr Protasiewicz och Chris Holder i spetsen. Dackarna vann ändå med 47–43. 

– Även om man inte tänker på att man slappnar av så tror jag att det satt i bakhuvudet. Det kändes klart i paus och man ska veta att banan ändrades väldigt mycket efter halva tävlingen. Då hittade Tai (Woffinden) och Chris (Holder) rätt och då är de inte roliga att hantera, säger Oliver Berntzon. 

Dackarna får ses som en stor guldfavorit i och med seriesegern och Jacob Thorssell laddar för allvaret som börjar om två veckor. 

– Det spelar ingen roll om man vinner serien, det handlar om vad man åstadkommer i slutspelet. Det är inget att hurra över men det är kul att man är kvar i Dackarna i ett år till. Det tar jag med mig från kvällen, säger Thorssell. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: