Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ljung efter missad final:

Peter Ljung tyckte att Västervik inte riktigt räckte till mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Ljung efter missad final: "Hade inte mer att ge"

Västervik speedway pressade Dackarna. Till slut stod dock det stjärnspäckade Målillalaget som segrare i dubbelmötet.
– Det är alltid tungt. Samtidigt gjorde vi nog det bästa vi kunde av det här, säger Peter Ljung.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Totalt vann Dackarna med tio poäng – 95-85 – och sänkte Västerviks drömmar om en final. Peter Ljung var förstås en aning besviken efter förlusten, men ändå kontrollerad efter uttåget.

– Det är alltid tungt, men samtidigt gjorde vi nog det bästa vi kunde av det här. Vi räckte inte riktigt till, men det är inge speciell detalj jag kan peka på. Jag tror inte att vi hade mer att ge i dag än vi gjorde. Det saknas lite man mot man, men vi gör match av det på allvar och det klarade vi inte ens förra året. Man vill till final, men man ska vara ödmjuk och inse verkligheten, säger Peter Ljung.

Få trodde nog att ni skulle kunna göra match av det här?

– Verkligen. Vi var uträknade redan mot Indianerna, då kom det ju inget folk till hemmamatchen. I det här mötet låg vi under med 14 poäng hemma och allt verkade över, men "Mogge" (Morgan Andersson) satte toppningarna och vi gjorde match av det. Vi fick hämta upp hela tiden och i dag kunde vi ju inte förändra när vi låg efter på samma sätt. Det är svårt att förändra också, Dackarna är lite för solida och starka.

Vad kände du när ni hade 16-8 i den här matchen?

– Det kändes jättebra förstås, men åtta poäng mot det här motståndet... det kan försvinna ganska fort om man säger så. Vi öppnade väldigt bra men sen tappade några av oss mitt i tävlingen och de har otroligt bra förare i varje heat. Några av våra hade det lite tuffare, men samtidigt är det lätt att se sämre ut än vad man är när man möter jäkligt bra motstånd. Holder (Jack) gör det bra i heaten men får inte riktigt med sig poängen. 

"Värda det här"

Peter Ljung tycker att Dackarna är ett rättvist finallag.

– Inget snack om det, de började knackigt men då var det skador till höger och vänster. Sedan har de varit förbannat bra och är värda det här. 

Hur vill du summera er säsong?

– Vi hade en väldigt stabil period innan vi åkte på ett par riktiga karameller. Efter det rätade vi upp oss igen och har gjort det bra. Vi fick lite skador på fel gubbar, det är inget att hymla om att det är en försvagning att Nicki (Pedersen) är borta. Samtidigt räddade Holta (Rune) oss uppe i Kumla och gör en bra match i kväll också. Jack Holder gör en fantastisk första säsong även om han var jättebesviken i dag. Han har räddat oss flera gånger. Smektala (Bartosz) var inget vidare under säsongen men har presterat som fan på slutet. 

Hur går tankarna inför framtiden?

– Ingen aning just nu, det är för tidigt att prata om framtiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: