Annons:

Sök
Stjärnspäckad hemmapremiär för Dackarna - han får nyckelroll

Magnus Karlsson får en viktig roll i Dackarnas hemmamatch mot Piraterna. Foto: Linus Johansson

Stjärnspäckad hemmapremiär för Dackarna - han får nyckelroll

GP-vinnaren Peter Kildemand, åldermannen Greg Hancock och stjärnskottet Piotr Pawlicki. Dackarna får att bita i när Piraterna kommer till G&B Arena i Målilla på tisdag kväll. – Jag har full respekt för dem, men vi har alla möjligheter att vinna, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna förlorade elitseriepremiären borta mot Rospiggarna förra tisdagen med två poäng.

– Direkt efter matchen är det klart att man letade detaljer, de små sakerna som hade krävts för att vinna. Men för varje dag som har gått har det känts bättre och bättre. Vi har något bra att bygga vidare på, tycker Mikael Karlsson.

Starkare på nedre halvan

I tisdagens hemmapremiär ställs Dackarna mot Piraterna från Motala. Ett lag som kommer från en storseger, 55-35 hemma mot Lejonen.

– Jag skulle vilja säga att det var en överraskande stor seger. Visst har Piraterna ett bra lag på papperet, men i min värld gjorde Lejonen en fruktansvärt svag insats.

Mikael Karlsson tror att Dackarna har goda chanser att ta årets första seger mot Motalalaget. Laget är detsamma som mot Rospiggarna.

– Vi har möjligheter att matcha deras toppar, även om de kanske är något starkare där. Men jag tycker att vi är starkare på andra halvan. Sen är det i vanlig ordning viktigt att matcha dem på reservsidan. Jag är inte orolig för Kacper (Gomolski), men vi behöver få igång Magnus (Karlsson). De poängen han kan ta är jätteviktiga, säger Mikael Karlsson.

Byte i Piraterna

Piraterna gör ett byte jämfört med förra tisdagen och det är att Fredrik Engman ersätter Victor Palovaara.

– Det gjorde mig lite förvånad. Men det finns väl en plan för det, antar jag, säger Mikael Karlsson.

Och det gör det, intygar Stefan Andersson Skill, lagledare i Piraterna.

– Jag ser Engman som lite vassare på den sortens banor med sina starter, säger Stefan Andersson Skill till Piraternas hemsida.

”Hänga på tåget”

Dackarna behöver förstås en seger för att inte halka efter i tabellen från start.

– Det är klart att det är viktigt att hänga på tåget. Ska vi vara med och slåss om en slutspelsplats behöver vi en tvåpoängare.

I Dackarna visar GP-stjärnan Maciej Janowski upp sig på hemmabanan för första gången. Väderleksrapporterna talar om strålande solsken så mycket talar för storpublik. Samtidigt är Piraterna inställda på att förstöra festen för Dackarna.

– Vi har gjort fantastiskt bra resultat i Målilla de två senaste åren. Dackarna har ett lag med många förare som man inte vet vad man får av, säger Stefan Andersson Skill.

Larsson i bortalaget

Lite extra krydda till matchen är att Vimmerbysonen och Dackeprodukten Joel Larsson lämnade Dackarna för Piraterna inför den här säsongen. Han kör i väst nummer sex på tisdag kväll.

– Det är Joels gamla hemmabana. Det här älskar han, att åka ned dit och visa att han skulle ha fått köra fler matcher för dem, säger Stefan Andersson Skill.

Mikael Karlsson hade gärna sett Joel Larsson i Dackarna istället.

– Det är synd. Hade han lugnat sig lite i höstas hade han haft sjundeplatsen i vårt lag. Han tyckte inte att han fick chansen och det får stå för honom, det är bara för mig att köpa, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Laguppställningar i tisdagens match i Målilla:

Dackarna:

1) Michael Jepsen Jensen

2) Maciej Janowski

3) Peter Ljung

4) Mikael Max

5) Patryk Dudek

6) Kacper Gomolski

7) Magnus Karlsson

Piraterna:

1) Peter Kildemand

2) Scott Nicholls

3) Greg Hancock

4) Jonas Davidsson

5) Piotr Pawlicki

6) Joel Larsson

7) Fredrik Engman

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: