Annons:

Sök

Annons:

Speedwayen har tappat var fjärde åskådare: ”Stort problem”

Publiken till elitserien i speedway minskar och Dackarna har tappat 33 procent av sin publik i år. Foto: Ossian Mathiasson

Speedwayen har tappat var fjärde åskådare: ”Stort problem”

Publiken har minskat drastiskt i elitserien i speedway under årets säsong och klubbarnas redan ansträngda ekonomier blir allt sämre.
Enligt SVT Sports sammanställning har Sveriges tredje största publiksport tappat var fjärde åskådare.
”Det är ett stort problem,” säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig för Elit Speedway Sverige, till SVT Sport.

Annons:

Elitserien i speedway tappar publik. Det är mörka och dystra siffror som många klubbar knappt vill titta på.

Från ett snitt runt 2 993 åskådare per match under 2018 till 2 280 åskådare denna säsong. Elitserien i speedway har tappat 24 procent av publiken, det vill säga nästan var fjärde åskådare. 

SVT Sports siffror visar också att sex av nio klubbar sänkte publiksnittet i grundserien jämfört med fjolårets säsong. Dackarna, som blev rejält förnedrat i SM-finalen mot Eskilstuna Smederna, har tappat 33 procent på sina hemmamatcher i Målilla. Rospiggarna förlorade hela 49 procent (!) av sin publik denna säsong och Smederna tappade 37 procent. 

"Synligheten är viktig"

De vikande publiksiffrorna är en tråkig nedåtgående trend som Mikael Teurnberg tar på allvar. 

”Det viktigaste är att bli mer synliga och nu kommer vi att nå ut via linjär TV de tre kommande åren med ett nytt avtal. Det är bra. Synligheten är viktig och jag tror att det kommer att leda till att folk kommer tillbaka till arenorna”, säger han till SVT Sport. 

Både Fredrik Lindgren och Tai Woffinden, två av världens främsta speedwayförare för stunden, har deklarerat att de inte tänker köra i elitserien nästa säsong. Det är två tunga tapp men Teurnberg väljer ändå att se ljust på framtiden. 

”Om man tittar bakåt ser man att det alltid har gått i cykler. Speedwayen är en fantastisk produkt och jag tror på det. Annars skulle jag inte jobba med det här”, säger han till SVT Sport. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: