Annons:

Sök

Annons:

KLART: Här är lösningen för GP-serien i speedway

GP-serien i speedway avgörs med åtta deltävlingar under fyra helger under hösten. Foto: Jakob Karlsson/Arkiv

KLART: Här är lösningen för GP-serien i speedway

GP-serien i speedway blir av trots coronapandemin. Det blir åtta deltävlingar under fyra helger och första tävlingen körs i polska Wroclaw i slutet av augusti. 

Annons:

Det har funnits en stor osäkerhet kring om det ska bli någon GP-serie i speedway denna säsong. 

I går gick det internationella motorcykelförbundet FIM och VM-arrangören BSI ut med information om ett nytt upplägg för GP-serien. Det blir två tävlingar varje helg vid fyra tillfällen, totalt åtta deltävlingar, och samtliga tävlingar kommer att köras i Polen och Tjeckien. 

Premiär i Wroclaw i augusti

Det blir tävlingar i polska Wroclaw (28 och 29 augusti), polska Gorzow (11 och 12 september) och tjeckiska Prag (18 och 19 september). Det är oklart var den sjunde och näst sista deltävlingen ska köras men den sista tävlingen körs i polska Torun den 3 oktober. Det blir med andra ord ingen GP-deltävling i Målilla denna sommar, en tävling som ställdes in tidigare i somras. 

”Trots utmaningar som har orsakats av coronapandemin är vi glada för att kunna genomföra en VM-serie och kröna en världsmästare i oktober”, säger Paul Bellamy, vd för BSI, till speedwaygp.com. 

Både Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck är klara för GP-serien, likaså Dackeförarna Maciej Janowski och Patryk Dudek. 

När det gäller Speedway of Nations (lag-VM-final) står det klart att de sju bästa nationerna från förra årets lag-VM-tävling kommer att köra finalen i Manchester 24-25 oktober. Semifinalerna i Lettland är inställda.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: