Annons:

Sök

Annons:

  • Tredje raka JSM-guldet för Woentin - Västerviksförarna föll i sista chansen

    Alexander Woentin fick stolt ställa sig i mitten av podiet efter tredje raka JSM-segern, flankerad av Philip Hellström Bängs (till vänster) och Jonathan Grahn (till höger). Foto: Jens Lidesjö

  • Tredje raka JSM-guldet för Woentin - Västerviksförarna föll i sista chansen

    Västerviks Anton Karlsson slutade sexa och blev bästa lokala förare. Foto: Jens Lidesjö

Tredje raka JSM-guldet för Woentin - Västerviksförarna föll i sista chansen

Det blev en väntad segrare i årets JSM-final i Speedway. Alexander Woentin tappade inte en enda poäng på hela tävlingen och kunde välförtjänt ställa sig på prispallen med sitt tredje raka JSM-guld. Västerviksförarna Anton Karlsson och Noel Wahlqvist var nära finalen, men räckte inte till i sista chansen. 

Annons:

Det var strålande väder och många talangfulla förare på plats i Målilla när JSM-finalen i Speedway 2020 genomfördes under lördagen på Skrotfrag Arena. 

I tävlingen deltog fyra lokala förare i form av hemmaföraren Avon van Dyck (Dackarna) samt Noel Wahlqvist, Anton Karlsson och Philip Olofsson (samtliga tre från Västervik). 

Av de nämnda förarna var det den Elitserie-erfarna Anton Karlsson som var starkast för dagen. Efter tre körda heat stod Karlsson på sju poäng, två poäng efter Vetlandas Alexander Voentin och Philip Häggström Bängs, Masarna, som båda hade kört felfritt i sina tre inledande heat. 

Karlsson tappade greppet om topp tre

I det 16:e heatet möttes de tre i kampen om en topp tre-placering, som gav direktkvalificering till finalen. Anton Karlsson fick dock se sig besegrad av hans motståndare. Den tvåfaldige mästaren Alexander Voentin vann efter en tuff kamp mot Philip Häggström Bängs, som slutade tvåa i heatet. Karlsson fick nöja sig med en poäng, men i hans asvlutande heat i grundomgången kom han på en andraplats och lade till ytterligare två poäng till poängskörden och en total på tio. 

Noel Wahlqvist hade det lite kämpigt inledningsvis med tre inkörda poäng på lika många heat, men i de två sista heaten för hans del bjöd han på strålande körning och kammade hem alla sex poäng, vilket resulterade i en total på nio inkörda poäng. 

Efter 20 körda heat stod det klart att Alexander Woentin, Philip Häggström Bängs och Indianernas Jonathan Grahn tog sig direkt till finalen. Sista chansen, mellan förare fyra-sju i totalen, skulle avgöra vem som knep den fjärde finalplatsen. 

Dit tog sig de båda Västerviksförarna Anton Karlsson och Noel Wahlqvist tillsammans med Gustav Grahn, Indianerna, samt Lejonens William Björling. 

Västerviksföraren utesluten i sista chansen 

Däremot inträffade en incident under första varvet där Karlsson och Wahlqvist körde in i varandra och båda kraschade. Wahlqvist bedömdes vara skyldig till situationen och fick en tråkig avslutning på dagen i form av en uteslutning inför omstarten. Det blev en sjundeplats för honom i JSM 2020.   

I omstartsheatet fick Anton Karlsson en dålig start och hamnade efter redan från början. Han lyckades inte ta sig förbi heatsegraren Gustav Grahn, som tog sig till final, och William Björling som hamnade på en femteplats i totalen. 

Tredje raka guldet 

I finalen visade Vetlanda-föraren Alexander Woentin sina kvaliteter och blev segrare för tredje året på raken, de senaste två JSM-finalerna har han inte tappat en enda poäng. På en andraplats slutade stjärnskottet Philip Hellström Bängs och bronset tilldelades Jonathan Grahn.

Fakta

Poäng för de lokala förarna, JSM 2020:

Anton Karlsson, Västervik: 11 (3,2,2,1,2,1)

Noel Wahlqvist, Västervik: 9 (0,2,1,3,3,FX)

Avon van Dyck, Dackarna: 3 (F,2,1,F,F)

Philip Olofsson, Västervik: 3 (1,0,0,2,0)

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: