Annons:

Sök

Annons:

Lagledarna tippar: här hamnar SM-guldet i speedway

Västervik och Dackarna får leva med visst favoritskap inför speedwaystarten. Foto: Arkivbild

Lagledarna tippar: här hamnar SM-guldet i speedway

Upptaktsträffen i speedway brukar locka mycket media. På grund av coronapandemin blev det annorlunda – och träffen hölls digitalt. Vi har sett sändningen och vet vad lagledarna svarade och tror inför säsongen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Samtliga lagledare deltog i sändningen från Elitspeedway på ett eller annat sätt. En del var på plats i studion och en del deltog på länk, däribland Västerviks lagledare Morgan Andersson och Dackarnas dito Peter "PK" Karlsson. 

Även CMore:s kommentator Stefan Klemetz och svenska mästaren Jacob Thorssell fanns med i sändningen. Thorssell berättade att det var rätt givet att stanna i Målilla-klubben. 

– Jag tycker att det känns bra och jag trivs där. Det är en bra klubb och man känner sig lite som hemma. Jag trivs också bra tillsammans med Peter Karlsson och jag såg ingen anledning till att byta klubb, så det var ett ganska naturligt val, svarade han på frågan i sändningen och såg sig ta en större roll den här säsongen:

– Det blir mer kanske en ledande roll, det ska bli kul. Jag tror man får ta lite mer ansvar och hjälpa de yngre killarna med vår erfarenhet jag och Oliver (Berntzon, reds.anm).

Tror på Dackarna

Mikael Teurnberg, som är marknadsansvarig i Elit Speedway Sverige, ESS, berättade om hur arbetet sett ut under våren. Ett arbete som bland annat innebar att ligan numera heter Bauhausligan. 

– Det har varit mycket arbete. Ett av målen var att hitta en partner för ligan och vi har även fått in några andra partners, men sedan kom pandemin och bromsade det tyvärr. Men det är viktigt att kommer igång och har en serie på banan, säger han.

Johannes Wahlberg, som ledde sändningen, tvingade samtliga lagledare att plocka ut en guldklubb. Många gick på sitt egna lag – men inte alla. 

– Det är jättesvårt att tippa då en del lag kommer förändra mot slutet av säsongen, men jag tror att Dackarna kommer ta hem det, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

Även Lejonens lagledare Anders Fröjd satte press på Dackarna, även om han poängterade att han tror på sitt eget lag. Piraternas pinfärske lagledare Daniel Davidsson tror dock att guldet hamnar i Västervik. 

Tror på Västervik

Västerviks lagledare Morgan Andersson sa så här i sändningen:

– Vi har velat behålla så mycket som möjligt från vår utgångstrupp, säger han och berättar att man bytt ut Viktor Kulakov och Krzysztof Buczkowski mot Mikkel Bech Jensen och Marcus Birkemose. 

Han tror på sitt eget lag och att guldet hamnar i Västervik. 

– Det beror på vad vi har för förare tillgängliga, men vi har lite planer på hur vi ska ställa det, men mycket är ovisst med Ekstraliga. Men vi har rätt positiva vibbar kring att många kan vara tillgängliga, speciellt sista halvan av serien. 

"Där för att tävla"

Peter "PK" Karlsson avslöjade i sändningen att Frederik Jakobsen, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell, Hans Andersen och Joel Kling blir grundstommen i Dackelaget.

– Det är den tänkta femman plus våra två egna juniorer, säger "PK" och säger så här om förväntningarna:

– Vi är där för att tävla och vill givetvis vinna. Med det här laget kommer vi att vinna tävlingar, det är jag ganska övertygad om.

Han förnekar dock att det finns någon särskild stor revanschlusta i föreningen efter två SM-silver. Även "PK" spår att Dackarna tar hem guldet. 

Bauhausligan startar den 11 augusti.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: