Annons:

Sök

Annons:

Tuff tid för Dacke-talangen:

Efter en tung säsong brottas Dacke-talangen Joel Kling med dåligt självförtroende. I kväll tar laget emot Västervik Speedway, och då hoppas Joel att det vänder. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff tid för Dacke-talangen: "Hoppas det vänder i kväll"

Det finns massor av talang och kunnande, men för närvarande trycks det tillbaka av sviktande självförtroende och många funderingar. Motorproblemen har Joel Kling dock kommit till rätta med, och nu han hoppas på en vändning redan ikväll när Dackarna tar emot Västervik Speedway.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I hemmapremiären mot Piraterna tog han 9+2 på fyra fullföljda heat (fall och uteslutning i det allra första).
Då var vi nog många som tänkte; Det här året kommer Joel Kling få sitt absoluta genombrott i den svenska speedwaytoppen.

Men sedan började det gå tyngre för 23-åringen från Virserum som kör för moderklubben Dackarna. Så tungt att han har börjat tvivla på sin egen kapacitet, och nu har det knepigt att knyta upp den mentala knuten till ny framgång.

Satt sig på självförtroendet

– Jag har  haft det svårt, och egentligen inte varit nöjd med någon del av säsongen. Redan i fjol hade jag maskinproblem, problem som vi visserligen ska ha kommit till rätta med nu. Men det har tagit sådan tid att det har satt sig på självförtroendet, säger Joel Kling.

– Jag vill inget hellre än att köra speedway och komma tillbaka till den nivå som jag vet att jag kan ligga på.

"Måste köra matcher"

Just nu känner Joel att lösningen för att komma ur låsningen är att köra många matcher.

– Ja, jag måste köra matcher – det är det bästa alternativet för mig. Tyvärr har inte Danmark kommit igång i den rätta ligan än, så jag har valt att även gå ner i division 1 för att få matcher i kroppen, stå vid starttejpen och få in tävlingsmomentet.

– Men det funkar bra. Där kan man gå in och vinna lite heat och få tillbaka självförtroendet, säger han.

Har inte kunnat gå till affären

Han beskriver att svackan har tagit honom ”hårt” – både som speedwayförare och som person. Att han har legat sömnlös många nätter, rannsakat sig själv och undrat vad som händer.

– Det har gått så långt att jag inte har kunnat gå ner till affären och handla utan att det finns folk som har kommit fram och sagt att jag borde lägga ner.

– Egentligen bryr jag mig inte om sådant, utan det gäller att försöka vända sådant till något positivt – att kämpa ännu hårdare. Jag vet vad jag kan, jag har slagit GP-förare förr och kommer göra det igen – men just nu är det lite jobbigt och frustrerande, säger Joel Kling.

Vad tror du om kvällens match mot Västervik?

– Det kommer bli tufft. De har ett starkt lag, och det krävs att vi som ska ta poäng gör det. Vi kan inte lägga någon press på Avon (van Dyck) och Theo (Johansson). De ska inte behöva bry sig om poäng, utan bara vara med och utvecklas.

Vänder det i kväll?

– Jag hoppas det. Jag vet att det finns där, och det behövs inte mycket för att det ska se helt annorlunda ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: