Annons:

Sök

Annons:

Pawel Przedpelski kör för Dackarna i kvartsfinalen mot Indianerna. Det gör däremot inte Maciej Janowski. Foto: Arkivbild

Så kör Dackarna i båda matcherna mot Indianerna

Dackarna har tagit ut sitt lag till kvartsfinalen mot Indianerna. Enda förändringen är att Pawel Przedpelski går in i laget.
– Han har fullt fokus på Dackarna, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Nu står det klart vilket lag Peter Karlsson väljer att köra med i kvartsfinalerna mot Indianerna. I tur och ordning väljer han att köra på Jacob Thorssell, Pawel Przedpelski, Frederik Jakobsen, Hans Andersen, Oliver Berntzon och Joel Kling.

Dessa förare utgör startsexan i både tisdagens match i Kumla och onsdagens retur på Skrotfrag Arena i Målilla. Utöver dessa kommer det finnas med en sjundeförare i form av Theo Johansson på tisdag och Avon van Dyck på onsdag. Därmed gör Pawel Przedpelski årsdebut.

– Det är klart att vi blir betydligt starkare när Pawel kommer in i startsexan. Han har haft en bra säsong även om han haft det lite tuffare mot slutet. Men de kraven vi kan ställa på honom kan vi inte göra på Theo eller Avon, säger lagledaren Peter Karlsson till klubbens Facebooksida.

Detta innebär att varken Maciej Janowski eller Patryk Dudek finns med i laget i SM-kvartsfinalen.

– De kör Grand Prix och deras polska lag är kvalificerat för slutspel. Det är faktorer som jag känner påverkar Dackarna negativt i det här läget. När det gäller Pawel så har hans polska lag åkt ut och han har fullt fokus på Dackarna. Han både vill och kan åka alla matcher vi har kvar av säsongen, oavsett vilka dagar det blir. Han har fullt fokus på Dackarna, säger Peter Karlsson.

Läget med Berntzon ska vara okej efter hans krasch i tisdags. 

Fakta

Laget till de båda kvartsfinalerna mot Indianerna:

1. Jacob Thorssell

2. Pawel Przedpelski

3. Frederik Jakobsen

4. Hans Andersen

5. Oliver Berntzon

6. Joel Kling

Med väst nummer 7 får vi på tisdag se Theo Johansson och på onsdag Avon Van Dyck.

 

Indianerna:

1) Niels-Kristian Iversen

2) Joel Andersson

3) Pontus Aspgren

4) Max Fricke

5) Jonas Jeppesen

6) Ludvig Lindgren

7) Jonathan Grahn

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: