Annons:

Sök

Annons:

Janowski tvåa i kvällens GP – Zmarzlik har drömläge

Dackarnas Maciej Janowski kom tvåa i kvällens GP-tävling i Torun. Foto: Arkivbild

Janowski tvåa i kvällens GP – Zmarzlik har drömläge

Dackarnas Maciej Janowski blev tvåa i den sjunde GP-tävlingen för året. Landsmannen Bartosz Zmarzlik kom fyra och har nu minst sagt guldläge inför morgondagens avgörande.

Annons:

Det har varit en annorlunda GP-säsong i år och i morgon är den slut. Då körs årets sista tävling – den åttonde i ordningen – i Torun och allt talar för att Bartosz Zmarzlik kommer att vinna sin andra VM-titel.

Zmarzlik kom fyra i kväll och har åtta poäng till godo på Tai Woffinden och tio på Fredrik Lindgren. Bara ett totalt haveri eller en skada kan stoppa Zmarzlik från titeln. Lindgren gjorde en ny bra tävling och plockade elva poäng, men hade förstås behövt mer än så för att bland sig in i titelstriden. Pallplatsen är dock ohotad; Lindgren har 14 poäng ned till Janowski och två poäng upp till Woffinden.

För de övriga förarna med lokal prägel gick det tyngre. Västerviks Artem Laguta kom nia med åtta poäng och Jason Doyle tia med sju. Patruk Dudek gick tungt igen och fick nöja sig med en trettondeplats och fyra poäng. Den andre svensken, Antonio Lindbäck, kom näst sist med fattiga två pinnar.

I morgon kommer avgörandet.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: