Annons:

Sök

Annons:

Zmarzlik tog andra raka guldet – Lindgren blev bronsmedaljör efter drama

Bartosz Zmarzlik är världsmästare i speedway för andra året i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Zmarzlik tog andra raka guldet – Lindgren blev bronsmedaljör efter drama

För andra året i rad kan Bartosz Zmarzlik titulera sig världsmästare i speedway efter en väl genomförd sista GP-tävling i polska Torun. Fredrik Lindgren blev bronsmedaljör efter dramatisk avslutning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det har milt uttryckt varit en speciell GP-säsong som har avgjorts med sex deltävlingar i Polen och två i Tjeckien på drygt en månad. 

Bartosz Zmarzlik har svarat för en fin GP-säsong och allt talade för att han skulle vinna sin andra VM-titel inför kvällens avgörande i Torun. Han hade åtta poäng till godo på Tai Woffinden och tio på Fredrik Lindgren. 

När Zmarzlik körde in som tvåa bakom Fredrik Lindgren i den ena semifinalen och avancerade till final var saken klar. Polacken säkrade sin andra VM-titel framför hemmapubliken som jublade extra mycket.

”Det är helt otroligt. Mentalt har det varit väldigt jobbigt för mig i dag. Jag är så glad just nu, detta kunde jag inte drömma om”, sa Bartosz Zmarzlik i Viaplays sändning. 

Lindgren missade silvret

Fredrik Lindgren, som hade chans på VM-silvret om han kom på pallen i finalen, fick problem med cykeln direkt och avbröt finalheatet. Då hamnade Lindgren och Tai Woffinden på samma poäng (117 poäng) så de fick köra ett skiljeheat om silvret där Woffinden tog starten och ledde hela vägen fram till målgång. Zmarzlik tog guldet, Woffinden silvret och Lindgren bronset. 

Dackarnas Maciej Janowski kom tvåa i dagens GP-tävling och slutade på fjärde plats i den totala sammanställningen. Jason Doyle plockade elva poäng och slutade sexa. 

Patryk Dudek har haft en tung GP-säsong och noterades för sex poäng i dag (tolva i totalen). Antonio Lindbäck tog åtta poäng och slutade på 15:e plats i totalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: