Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
JUST NU: DUDEK PRESENTERAD AV NY KLUBB I SVERIGE

Patryk Dudek har gjort åtskilliga säsonger som stark poängplockare i Dackarna. Nu är polacken klar för Rospiggarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DUDEK PRESENTERAD AV NY KLUBB I SVERIGE

Patryk Dudek har varit Dackarna trogen i många år. I går kom beskedet att han byter klubb i Sverige. Nu står det klart att den polske stjärnan är klar för Rospiggarna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

28-årige Patryk Dudek har kört för Dackarna under stora delar av 2010-talet men nu blir det en annan klubbadress i Sverige för honom med tanke på att Dackarna har spikat sin elitserietrupp.

Nyheten om Dudeks övergång till Rospiggarna kablades ut på klubbens hemsida på fredagsförmiddagen. 

"Jag är otroligt glad över att gå med i Rospiggsfamiljen. Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa laget och jag hoppas att ni kommer njuta av min körning. Jag är övertygad om att det kommer bli en bra säsong för klubben", säger Patryk Dudek i ett uttalande till klubbens hemsida. 

"Tillför en stabilitet"

Lagledaren Peter Jansson är nöjd med att truppen förstärks med en stadig poängplockare. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 och hans ingångssnitt kommer att bli 1,678.

”Det känns väldigt kul att en sådan kille väljer att komma till Rospiggarna och jag blev otroligt glad när han hörde av sig. Dudek är en fantastisk speedwayåkare och när han är i form är han en av världens bästa förare. Han blev VM-tvåa för några säsonger sedan och siktar nu på att ta sig tillbaka till GP-serien efter en fjolårssäsong kantad av skador. Dudek är en mycket rutinerad förare och han kommer att tillföra en stabilitet till laget samt ge ett bra stöd till Kim Nilsson och Timo Lahti som är de andra två tilltänkta heatledarna. Patryk är även en glad kille som alltid är på bra humör och som skänker mycket glädje till laget samt skapar ett lugn i depån", säger Peter Jansson till hemsidan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: