Annons:

Sök

Annons:

Tävling lanseras i väntan på premiären – de här klubbarna gör upp

I maj blir det speedway för speedwayfantasterna. Foto: Arkivbild

Tävling lanseras i väntan på premiären – de här klubbarna gör upp

Den 1 juni startar Bauhaus-ligan i speedway. I väntan på det kommer en ny tävling att köras i maj månad. Den heter Garageportexperten Cup och innehåller Kumla Indianerna, Eskilstuna Smederna och ett kombinationslag från Lejonen och Västervik. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Respektive lag arrangerar en deltävling var och samtliga heat kommer tv-sändas i C More. 

– Ett väldigt positivt initiativ för sporten och där intresset från C More också visar att det finns ett stort sug efter livesänd idrott och speedway redan innan säsongsstarten, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande.

Turneringen sker med klubbarnas svenska förare. Ytterligare svenskar kommer lånas in vid behov. Matcherna körs med ett trelagsschema och innehåller 21 heat. 

Segraren i respektive deltävling får två poäng, tvåan får en poäng och tredje lag blir utan poäng. Efter fyra deltävlingar koras segraren. 

– Arrangemanget av cupen ger många svenska förare chansen att få kvalificerat motstånd och komma väl förberedda till premiären av BAUHAUS-ligan där dom ska matcha förare som haft möjlighet att tävla i andra länder på ett bättre sätt, säger Holmstrand.

Anpassats efter tv-tablån

Tävlingarna kommer att genomföras utan publik till följd av gällande restriktioner. Starttiderna har anpassats för att få plats i tv-tablån och för att kunna sändas i Sportkanalen. 

– Vi är väldigt glada över att C More än en gång visar sitt tydliga intresse för speedway genom att sända turneringen på Sportkanalen. Ett styrkebesked för speedway och mycket positivt för speedwaysupportrarna i väntan på premiären av BAUHAUS-ligan, avslutar Mikael Holmstrand.

Den 4 maj blir det Gislaved, 11 maj Eskilstuna, 18 maj Västervik och 25 maj avslutas allt i Kumla.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: