Annons:

Sök

Annons:

Svar till Glennfalk:

Kommunstyrelsens vice ordförande Marie Nicholson bemöter Micael Glennfalks krönika från i går. Foto: Ossian Mathiasson

Svar till Glennfalk: "Pågår inget förlamande sårslickeri i Vimmerby"

I en krönika i går kritiserade f.d. kommunalrådet Micael Glennfalk Vimmerby kommun för att varken höra eller se paniken i Vimmerbys småföretagarvärld under coronakrisen. "I Vimmerby är tystnaden bedövande", skrev han bland annat. I dag svarar tidigare partikamraten Marie Nicholson (M), tillika vice ordförande i kommunstyrelsen, på Glennfalks kritik.

Annons:

Svar till Micael Glennfalk som tror att vi inget gör.

 Kritik är bra och välkommen men den ska vara rättvis. Det pågår inget förlamande sårslickeri i Vimmerby stadshus. Det finns ett enda övergripande mål som alla arbetar emot – att Vimmerby ska klara sig ur den här krisen med minsta möjliga skada.

Jag har varit tillbaka på jobbet i en vecka. Under den veckan har vi stängt ned daglig verksamhet och infört besöksrestriktioner, med mindre än ett dygn ställt om gymnasieskolan till distansutbildning och pandemiplaner aktiverats. Man kan nog lätt dra slutsatsen att vi stänger ned samhället. I själva verket handlar det om att säkra att vi har medarbetare nog att klara de viktigaste kommunala uppdragen – omsorgen om våra sjuka och äldre, sophämtning, barns utbildning och omsorg, räddningstjänst….listan är lång.

Därtill måste vi även göra allt vi kan för att våra företag inte ska tvingas slå igen. Vi vill och behöver ha er kvar. Det vill jag som moderat, det vill mina samarbetspartier c och kd och vet du…det vill de andra partierna också.

Vimmerby ligger inte efter. Vi är i gott sällskap med många andra kommuner som liksom vi har velat se vilka insatser som görs nationellt och regionalt. Kommuninvånarnas pengar ska användas på bästa sätt. Det görs inte om alla springer på samma bollar.  Ingen har tagit helg. Arbete pågår.

Långt viktigare än kommunens insatser är ändå kraften i Vimmerbybornas anda. Den har vi sett prov på många gånger senaste åren – nu behövs den mer än någonsin.  Vi befinner oss i en historisk kris och vi är bara i början. Det är dags att gå samman och hjälpa varandra. Stötta våra lokala företagare, våra matställen och handeln. Vimmerby klarar det här tillsammans.

Marie Nicholson (m)

Kommunstyrelsens vice ordförande, Vimmerby

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: