Annons:

Sök

Annons:

Körde på MC-förare – döms till dagsböter

En man i 25-årsåldern körde på en motorcyklist på riksväg 34 i höjd med Södra Vi. Mannen döms nu till dagsböter för smitning från trafikolycksplats samt vållande till kroppsskada.

Annons:

Det var i oktober förra året som en motorcykelförare fick svåra skador efter en olycka på riksväg 34 i höjd med Södra Vi. 

En personbil och en motorcykel kolliderade vid den norra infarten till Södra Vi. Mannen på motorcykeln fick tio revbensfrakturer, en nyckelbensfraktur samt luft- och blodinträde till brösthålan. Han fick föras till sjukhus efter olyckan. 

Föraren till personbilen lämnade först olycksplatsen, men ringde efter cirka en halvtimme upp polisen och berättade att han varit med i olyckan. 

Nu döms mannen, som är hemmahörande i Vimmerby kommun, för smitning från trafikolycksplats samt vållande till kroppsskada. Mannen har erkänt vållandet till kroppsskadan, men bestridit ansvar för smitning då han ringde upp polisen. 

Tingsrätten menar dock att den åtgärden inte var tillräcklig. Mannen borde ha stannat på olycksplatsen. Mannen döms till dagsböter på sammanlagt 17 500 kronor. 

 

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: