Annons:

Sök

Annons:

FBSK-tränaren om favoritskapet i division 6: ”Lite oroväckande”

Urban Svensson är ny huvudtränare för Frödinge/Brantestads herrlag. Foto: Frödinge/Brantestad SK

FBSK-tränaren om favoritskapet i division 6: ”Lite oroväckande”

Frödinge/Brantestad SK nämns med respekt inför premiären i division sex. Många tränare i serien håller FBSK som en av seriefavoriterna.
– Jag har sett det. Det är alltid lite oroväckande, skrattar nya FBSK-tränaren Urban Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förra säsongen slutade Frödinge/Brantestad fyra i division sex.

– Jag hoppas att vi kan hamna där någonstans i år också. Vi ska se till att ta våra segrar och så får vi se vad det räcker till, säger Urban Svensson.

Ska man tro många av tränarna i serien är det en väl blygsam målsättning.

Många nämner er som en av favoriterna i serien?

– Jag har sett det. Det är alltid lite oroväckande, haha. Samtidigt är det ju kul att de vi ska möta har lite respekt för oss. Helt klart ska de få jobba för att ta poäng när de möter oss. Får vi ha alla spelare något sånär hela tycker jag att det ser ganska bra ut.

Vilka ser du som de tuffaste utmanarna om topplaceringarna?

– Jag håller Storebro och Hebe som två troliga lag i toppen när det drar ihop sig. Hebe har ju värvat på och fått in mycket rutin. Horn/Hycklinge har fått in ”MOJ” (Marcus Oskarsson Johansson). Örbäcken är svårt att säga vad det är för lag egentligen, men de var unga och frejdiga när vi mötte dem på försäsongen.

Starka nyförvärv

Just skador har gäckat FBSK en del under försäsongen. Viktiga duon Tage Falk och Alex Gunnarsson har båda haft problem och är inte riktigt redo ännu.

– Tage drog en baksida i vår sista KM-match i futsal och det dras han med fortfarande. Han är nog med i matchtruppen på lördag, men vi får se om det blir mer än så. Alex är tillbaka i lite träning nu. Vi räknar med att han nog ska kunna köra för fullt nästa vecka. Han är hur som helst inte aktuell för matchen mot Storebro eftersom han är bortrest, säger Urban Svensson.

Frödinge/Brantestad har stärkt truppen med en hel del duktiga spelare. Det gäller inte minst Daniel och Kim Johansson från Södra Vi IF och Axel Hoppe Adolfsén från Gullringens GoIF.

– Daniel och Kim är stabila båda två, det är två bra division fem-spelare. De bidrar mycket till vårt spel och är lugna och trygga med bollen. Hoppe fick vi in nyligen som lite grädde på moset. Det blir jättespännande att se honom hos oss. Han gör lumpen till den tolfte juni, men vi kommer kunna ha med honom i tre matcher fram tills dess och sen resten av serien, tror jag, säger Urban Svensson.

Tillbaka som tränare

För Urban Svenssons del är det ett antal år sedan han senast var tränare. Det senaste uppdraget var i Vimmerby IF Akademi.

– Det kändes givet att hoppa på när Frödinge hörde av sig. Många av spelarna i truppen hade jag i akademi-laget i Vimmerby. Hittills har det varit roligt så det känns bra.

Hur har försäsongen varit för er del?

– Träningsmässigt har det varit lite upp och ner. Vi har haft tuffa tider på konstgräsplanen i Vimmerby och det har nog gjort närvaron lite sämre än jag hoppats på. Ser jag till matcherna har det sett relativt bra ut. Vi mötte ett förstärkt Vimmerby IF J18 nyligen och stod upp bra där även om vi åkte dit på två fasta situationer. Vi tog oss också vidare i cupen och därefter stångades vi bra med Gullringen. 

Börjar med derby

Premiären i division sex spelas borta mot Storebro IF på lördagen.

– Det ska bli skönt att komma igång ordentligt nu. Det är alltid roligt med såna här matcher. Vi drar inte några växlar av att vi slog dem rejält i cupen utan det här blir en helt ny match, säger Urban Svensson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: