Annons:

Sök

Annons:

Fredrik Wenström, ägare till Vimmerby Bio hoppas på en framtid för biografen . Foto: Jakob Karlsson

Hopp för Vimmerby Bio efter långa stängningen – ”Ett pågående arbete”

Vimmerby Bios lokaler på Sevedegatan i Vimmerby står fortfarande igenbommade. Inte sedan pandemin tog fart i mars 2020 har biografen hållit öppet, och osäkerheten kring biografens framtid har varit stor. När Dagens Vimmerby når ägaren Fredrik Wenström låtar han mer hoppfull än tidigare och berättar att planer för en fortsatt verksamhet finns. 

Annons:

I början av sommaren gick biografens ägare Fredrik Wenström ut med att framtiden för biografen var ytterst osäker. Redan innan pandemin var det svårt att få verksamheten att gå runt menade han, vilket givetvis inte blev lättare av att tvingas stänga helt på grund av restriktioner. Då, i början av sommaren, befarade Wenström att biografen som drivits av samma familj i fem generationer kanske skulle bli tvungen att stänga. 

När Dagens Vimmerby nu når Fredrik Wenström låter läget mer hoppfullt. 

– Det är många som undrar hur det går. Vi kan egentligen inte avslöja så mycket mer än att vi jobbar hårt på det. Jag vet inte riktigt vad vi kan säga än, men vi jobbar med ett samarbete för att vi ska kunna få drift i det på sikt. Än har vi inte utrett alla möjligheter och förutsättningar för samarbetet, men det är ett pågående arbete. 

Så det finns alltså hopp om en framtid för biografen? 

– Vi är långt ifrån mål, men vi har en plan och vi utreder möjligheter. Och det är klart att vi vill ha en framtid för bion! När vi är mogna kommer vi att gå ut tillsammans med samarbetspartnern och berätta. Jag återkommer med mer information när jag kan.

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: