Annons:

Sök

Annons:

Bioägaren:

Fredrik Wenström hoppas på en bra bio-höst. Foto: Arkivbild

Bioägaren: "Hoppas och tror på en bra bio-höst"

Sedan pandemin slog till har Vimmerby Bio levt på konstgjord andning, men biografens ägare Fredrik Wenström tror ändå att biomörkret går en ljus framtid till mötes.

Annons:

Till följd av restriktionerna har Sveriges biografer haft det tungt det senaste året och Vimmerby Bio är inget undantag. Personalen som varit korttidspermitterad under hösten, sades upp i december och slutade i februari. 

– Vi har försökt hålla ut, berättar biografägaren Fredrik Wenström. Nått smärtgränsen och lite till. 

Ändå föreligger ingen risk för konkurs, menar han: 

– Bion har inget eget kapital och har inte betalat hyra på ett och ett halvt år, men vi äger fastigheten och pumpar in det som behövs för att hålla den levande. En dag vänder det här och då har vi i alla fall möjlighet att driva bio i Vimmerby. Tror inte det skulle bli något mer av den varan om vi avvecklade nu. 

Olönsamt men kul

Fredrik Wenström påpekar att det inte är så lätt att tjäna pengar på biografverksamhet, men att det är väldigt kul. Kanske kommer man sträcka ut en hand till teaterföreningar eller idrottsföreningar framöver för att hålla skutan flytande. 

– Förr körde jag mycket film själv och stod i kassan och så, men nu jobbar jag i Nyköping och har inte såna möjligheter. 

Innan pandemin förändrade allt brukade nya filmer gå på bio en period innan de kom till streamingtjänster, DVD och TV. Under coronan har förfarandet ändrats eftersom praktiskt taget hela världens biografer hållit stängt. Fredrik Wenström tror att man kommer kunna gå på bio igen i höst, men anar att fönstret när biograferna har ensamrätt på filmerna kommer bli mindre då. Ändå är han optimistisk:

 – Vi hoppas och tror på en bra bio-höst! När bion kommer igång igen kanske folk vill ta igen det man förlorat, och gå på bio två gånger istället för en.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: