Annons:

Sök

Annons:

Centerpartiet kommer släppa fram Magdalena Andersson som ny statsminister. Foto: Bildbyrån

Besked från C – släpper fram Magdalena Andersson som statsminister

Både Miljöpartiet och Centerpartiet uppges vara nöjda. Nu finns en uppgörelse – som gör att C släpper fram Magdalena Andersson som ny statsminister. 

Annons:

Det rapporterar en mängd svenska medier vid lunchtid på onsdagen. Förhandlingarna mellan regeringspartierna och Centerpartiet har pågått långt in på nätterna och nu har man nått fram till en uppgörelse.

Det är en uppgörelse som både Centerpartiet och Miljöpartiet – som varit oense om strandskyddet – ska vara nöjda med. C har velat ha en uppluckring av strandskyddet och Miljöpartiet har velat säkra allemansrätten in i det sista.

Nu ska parterna vara överens och det innebär att Centerpartiet kommer släppa fram Magdalena Andersson som statsminister. 

– Vi är oerhört nöjda över att ha kommit i mål med den här processen. Vi har sen i somras sagt att vi vill ha en förhandling om det här och hitta bra lösningar på den här frågan och nu får vi två starka produkter som både stärker strandskyddet där det behövs, som skyddar stora mängder värdefull natur och därmed också kommer att stärka allemansrätten, säger språkröret Märta Stenevi till Aftonbladet.

Även kring frågan om stärkt äganderätt i skogen, som Centerpartiet drivit, har de tre partierna kommit överens om. 

– Vi är väldigt nöjda med de två produkterna som ligger på regeringens bord. Det här visar att Centerpartiet spelar en viktig roll i svensk politik och att vi har fokus på sakpolitiken, säger Annie Lööf till Dagens Nyheter.

Lämnar in sin avskedsansökan

Talmannen Andreas Norlén inleder nu en process för att kunna utse en ny statsminister. Stefan Löfven kommer lämna in sin avskedsansökan vid 12.30-tiden.

En ny S-ledd regering med Magdalena Andersson som statsminister skulle därmed kunna tillträda om en eller ett par veckor om inga andra hinder dyker upp. 

Vid 13-tiden ska Stefan Löfven hålla en pressträff.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: