Annons:

Sök

Annons:

Museiföreståndaren överraskades med tårtleverans:

Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på Stadsmuseet Näktergalen, fick tårtleverans från KD-politikerna Gudrun Brunegård och Ola Gustafsson på alla hjärtans dag. Foto: Ossian Mathiasson

Museiföreståndaren överraskades med tårtleverans: "Blir alldeles rörd"

Kristdemokraternas tradition med utdelning av tårta på alla hjärtans dag fortsätter. Denna gång delades tårta ut till Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på Stadsmuseet Näktergalen. 
– Jag blir alldeles rörd, säger hon vid dagens oannonserade besök från KD. 

Annons:

Kristdemokraterna håller fat vid sin tradition att dela ut alla hjärtans dag-tårtor till en person eller personalgrupp inom Vimmerby kommun som de vill ge en extra uppmuntran eller uppskattning. 

I år har KD valt att dela ut tårtan till Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på Stadsmuseet Näktergalen. 

– Jag blir alldeles rörd. Det är överväldigande och fantastiskt roligt att få den här uppmärksamheten. Jag har den ynnesten och lyxen att någon kommer fram på utställningar och tycker att det vi har gjort är bra. Vilken lycka. Jag skulle unna alla som jobbar att få höra det då och då. Det ger en sporre och då gör vi något som är bra, säger Gunilla Gustafsson. 

Utställning om föreningsliv under våren

Ola Gustafsson, ordförande för partiavdelningen i Vimmerby, och riksdagsledamoten Gudrun Brunegård räckte över två tårtor till Gunilla Gustafsson.

– Vimmerby förknippas med Astrid Lindgren och Astrid Lindgrens Värld men ni bidrar till att visa att Vimmerby har en bredd med många olika utställningar. Ni pekar på ett samhälle som lever och har levt i årtusenden, säger Gudrun Brunegård. 

Gunilla Gustafsson berättar att museet har ett lokalhistoriskt uppdrag. 

– Ibland kan den lokala historian vara flera tusen år gammal men den kan också vara en vecka gammal. Den här gången har vi valt att fokusera ganska mycket på nutid i och med att det är en utställning om föreningsliv. Den öppnar i början av mars och då ska vi lyfta fram Vimmerby kommuns föreningar. Vi kommer också visa vad det har funnits för föreningar och pusha på vad det betyder att vara med och engagera sig i en förening. 

Ola Gustafsson hyllar museets gedigna arbete.

– Muséet har haft flera intressanta utställningar de senaste åren och jag tror att ännu fler skulle uppskatta dem om de kom hit och såg dem. Det är Gunilla som är hjärnan bakom mycket och gör ett fantastiskt jobb. Väl värt att uppmärksamma. 

KD i Vimmerby kommer dela ut Vitsippspriset till en ideell verksamhet eller organisation under våren. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: