Annons:

Sök

Annons:

Ökat anslag för Litteraturnoden i Vimmerby:

Anna Mellergård känner vind i seglen. Foto: Pressbild

Ökat anslag för Litteraturnoden i Vimmerby: "Känner vind i seglen"

Litteraturnod Vimmerby får ökat anslag för arbetet med litterär utveckling i Kalmar län. Anslaget har ökat mycket jämfört med 2020.
– Det är spännande att få vara med och bygga upp en helt ny verksamhet som är unik i sitt slag i Sverige, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare.

Annons:

Nu får Litteraturnod Vimmerby ökat anslag för arbetet med litterär utveckling i Kalmar län. Anslaget låg på 932 000 kronor år 2020 och är uppe i drygt 1,7 miljoner för 2022.

– Vi började med ett anslag som inte räckte till att kunna stödja någon verksamhet, utan vi var helt beroende av att söka projektpengar från Kulturrådet. Nu har vi fått ett fast anslag från Regionala utvecklingsnämnden, inom ramen för kultursamverkansmodellen, som ger oss möjlighet att driva egna projekt, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare för Litteraturnod Vimmerby.

Exempelvis biblioteken genomför gärna författarsamtal och lyfter litteraturen på olika sätt. Där kan det nu bli möjligt att få stöd av Litteraturnod Vimmerby.

– Vi kan kanske bidra med det sista som behövs för att ro ett arrangemang i land. Vi har nu ett annat utgångsläge och en större möjlighet att stödja litteraturutveckling i Kalmar län, säger Anna Mellergård.

"Vind i seglen"

Litteraturnod Vimmerby beskrivs fortfarande i stor utsträckning vara i en uppbyggnadsfas. Men att det nu finns en plattform för att kunna driva egna projekt och stödja litterära aktörer i länet.

– Det finns så många idéer i omlopp ute i länet kring arrangemang av olika slag. Vi känner vind i seglen, säger Anna Mellergård.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: