Annons:

Sök

Annons:

De är årets företagare i Vimmerby –

Rautamo Wheel är utsedda till årets företagare i Vimmerby. Priset delades ut av fjolårsvinnaren Ingo Johansson och Företagarnas Karin Nilsson. Foto: Linus Johansson

De är årets företagare i Vimmerby – "En klapp på axeln"

Andreas Linder och Mikael Andersson delar på priset som Årets Företagare i Vimmerby. Duon driver Rautamo Wheel Fashion AB, som var det första företaget att etablera sig på Östra Ceos.
– Det är självklart ett tecken på att man har gjort något bra. En klapp på axeln, säger Andreas Linder.

Annons:

Rautamo Wheel Fashion AB bytte en ganska undangömd tillvaro nere vid Gamla Tvätten i Vimmerby mot en jättebyggnad på industriområdet Östra Ceos. 

Något företaget verkligen inte ångrar. 

Alldeles nyss fick Rautamos Andreas Linder och Mikael Andersson motta priset som Årets Företagare på Vimmerbygalan. Så här löd motiveringen: "Med genuint intresse, stort branschkunnande, målinriktat arbete och rätt känsla för vad marknaden vill ha, har årets företagare byggt upp ett framgångsrikt företag med stark till- växt och god lönsamhet. I Skandinaviens mittpunkt Vimmerby har de storsatsat i nybyggd fastighet, för att på ett effektivt sätt kunna möte kundernas allt större efterfrågan på snygga och unika fälgar!".

– Det känns jättebra, självklart. Det är jätteroligt och en klapp på axeln. Det är ett tecken på att man har gjort något bra, säger Andreas Linder. 

"Anonyma i tio år"

Rautamo finns i Sverige, Norge, Danmark, Estland och Ryssland. Moderbolaget ligger i Finland.

– Vi jobbar tätt tillsammans med Finland och levererar till avtalsskrivna kunder i Sverige, Norge och Danmark. Det är ganska skönt att simma lite i vassen, vi har inget behov av att synas så. Vi jobbar ju med återförsäljare i hela Sverige och Norden, säger Mikael Andersson.

Flytten tror de har betytt en del för priset. 

– Vi har varit ganska anonyma i tio år, så nu är det klart att vi får betydligt mer uppmärksamhet. Annars är vi nog fel personer att fråga varför vi får det. Möjligtvis för att vi har märkts mer och fastigheten har säkert spelat in, men vi byggde ju inte den för att vinna priser. Vi behövde den.

Kom det som en överraskning?

– För mig var det en överraskning. Vi har haft ett händelserikt 2016, med vårt bygge och expansion i företaget. Något sådant här har man inte tänkt på. Men vi har märkt av att vi får mycket positiv feedback, många tittar och har frågor. Annars är vi mycket i vår bubbla.

Sju i Vimmerby

I nuläget är Rautamo sju personer i Vimmerby. 

– Det är lika roligt för dem med det här priset. Det är ju ett kvitto på att de är duktiga och på att det är bra där de jobbar. Utan dem hade vi inte lyckats, det är ju vi som står papperet, men de är också med. 

Vad kan priset betyda för er?

– Självklart är det positivt med mer uppmärksamhet. Folk får upp ögonen. Det är ett kvitto på att man gjort något bra. 

Första galan

Aldrig tidigare har någon av dem besökt Vimmerbygalan. 

– Vi är tävlingsmänniskor och det sitter ju i. Därför är det alltid kul att vinna. Det finns många företag i Vimmerby som är jäkligt vassa både nationellt och lokalt. Tänker man så så är det fantastiskt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: