Annons:

Sök

Annons:

Så många har sökt chefstjänsten på Näs:

Många har sökt chefstjänsten på Näs. Foto: Arkivbild

Så många har sökt chefstjänsten på Näs: "Över förväntan"

Astrid Lindgrens Näs söker en vikarierande verksamhetschef för Astrid Lindgrens Näs. Intresset för tjänsten har varit stort.
– Det är större än vi trodde ärligt sagt, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Då den nuvarande verksamhetschefen är sjukskriven söker Astrid Lindgrens Näs en ny verksamhetschef. Det rör sig om ett vikariat till och med september 2023 med möjlighet till förlängning.

Nu är man klara med ansökningsprocessen och intresset för tjänsten har varit stort.

– Ja, det har varit ett stort intresse. Större än vi trodde ska jag ärligt säga, inte minst med tanke på att det är ett vikariat vi söker. Man ska vara ödmjuk, men just att få jobba med förvaltandet av Astrids författarskap och att jobba med det hon skapat är attraktivt. Det märker vi och när den nuvarande verksamhetschefen är sjukskriven behöver vi ha en på plats som ansvarar för verksamheten, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Hur många har sökt jobbet?

– Det är mellan 20 och 30. En del har vi redan börjat intervjua och det arbetet kommer vi fortsätta med. Därefter kommer vi såklart ta beslut på vilka vi kommer gå vidare med.

Är det många lokala ansökningar eller mest personer utifrån?

– Det är både och skulle jag vilja säga. För egen del är jag överraskad över att så många utifrån sökt. Det är personer med god erfarenhet från branschen, både vad gäller besöksnäringen och kulturen och det här är ju en sådan blandning av verksamhet. Det finns ett jättegott urval och det är över förväntan.

I mål om några veckor

Joacim Johansson hoppas att man kan vara i mål inom några veckor.

– Vår förhoppning är att vi har tagit ett beslut och kommit fram till en person inom några veckor. Sedan är det troligtvis så, utan att gå några händelser i förväg, att den personen har en uppsägningstid. Vi ska inte vara långsamma, men det viktigaste är att hitta rätt person istället för att det går snabbt. Det är många komponenter som ska klaffa.

Hur löser ni det den här sommaren?

– Jag tror ingen kommer kunna till den här sommaren, så min bästa gissning är till hösten. Kanske till augusti eller september. Vi hade önskat att vi kunnat få någon på plats tidigare, men det är viktigare att det blir rätt. Under tiden löser vi det med att jag, Linnea Hindvik och Lena Möller backar upp. I någon form är det enklare när säsongen är igång, för då ligger fokus på att servera gästen och utvecklingsfrågorna är inte lika högt på agendan. Det finns också ett rutinerat gäng på Näs, så det är inget bekymmer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: