Annons:

Sök

Annons:

  • Förening etablerar sig i Hultsfred – öppnar filial för att bredda verksamheten

    Tova Konradsson, Fredrik Eirasson och Emelie Johansson ser fram emot att starta en filial till Vimmerby Sportdansklubb i Hultsfred, som kommer ha sin verksamhet i Valhall. Foto: Lotta Madestam

  • Förening etablerar sig i Hultsfred – öppnar filial för att bredda verksamheten

    Framåt hösten räknar man med att köra igång kursverksamhet även i Hultsfred för att nå fler dansintresserade söder ut.
    Foto: Lotta Madestam

Förening etablerar sig i Hultsfred – öppnar filial för att bredda verksamheten

Vimmerby Sportdansklubb med cirka 1 500 medlemmar öppnar filial. Framåt hösten planerar man att starta verksamhet även i Hultsfred för att nå fler dansintresserade söder ut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nu har flera pusselbitar fallit på plats, som gör att entusiasterna Emelie Johansson, Fredrik Eirasson och Tova Konradsson vill berätta om sina planer för hösten.

– Idag har Vimmerby Sportdansklubb verksamhet i Södra Vi, där vi hyr av Pumpen. Nu har vi bestämt att även starta filial i Hultsfred.

Likt som man har det i Södra Vi är tanken att hålla kurser på Valhall i både bugg och foxtrot några gånger per termin. Utöver det är det inte alls omöjligt att man även kommer arrangera motionsdans, så folk får möjlighet att komma ut och dansa – och praktisera det man lärt sig.

Upplevs långt att åka

Vimmerby Sportdansklubb har egna utbildade ledare, bland annat Emelie Johansson och Tova Konradsson, som nyligen avslutat sin utbildning. Nu ser de fram emot att sportdansklubben ska etablera sig även i Hultsfred.

– Vi har märkt att det upplevs lite långt att åka till Södra Vi, särskilt för dem som bor längre söder ut i kommunen. De i Virserum exempelvis väljer att åka till Vetlanda och från Mörlunda åker man till Oskarshamn, säger Tova Konradsson.

– Om man åker överhuvudtaget, tillägger Emelie Johansson. Utan risken är att man helt enkelt stannar hemma och avstår att gå på kurs, särskilt om man har barn.

Vill växa ytterligare

Genom att öppna filial i Hultsfred hoppas man att verksamheten ska växa ytterligare och generera fler än dagens runt 1 500 medlemmar.

– Det är en svart fläck exempelvis kring Målilla där vi hoppas nå fler dansintresserade, säger Emelie Johansson, som även är utbildad inom barnverksamhet, så förhoppningen är att komma igång med verksamhet även för yngre.

– Jag och min sambo Peter Fransson brinner för barn och ungdomar och att få dem i aktiv rörelse. Vi hade barnverksamhet i Vimmerby tidigare, fram tills vi själva blev föräldrar. Så det vore roligt att kunna återuppta igen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: