Annons:

Sök

Annons:

Erikshjälpen får en miljon kronor efter flytten – företagen fåordiga om tvisten

Erikshjälpen och Landrins Bil har kommit överens efter den tvist som har funnits mellan företagen. Foto: Ossian Mathiasson

Erikshjälpen får en miljon kronor efter flytten – företagen fåordiga om tvisten

Varken Landrins Bil eller Erikshjälpen vill prata så mycket om den förlikning som har nåtts mellan parterna. Det står i alla fall klart att Landrins Bil ska betala drygt en miljon kronor till Erikshjälpen efter flytten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Dagens Vimmerby rapporterade tidigare i veckan om den förlikning som har nåtts mellan Landrins Bil och Erikshjälpen. Tvisten grundar sig i att hyresvärden Landrins Bil sa upp Erikshjälpens hyresavtal i februari och ville få bort Erikshjälpen nu till sommaren för att möjliggöra Willys etablering på just den platsen. 

Nu har de två företagen träffat en förlikning vid Kalmar tingsrätt. Erikshjälpen får disponera lokalen hyresfritt året ut och förbinder sig att på egen bekostnad ha flyttat från lokalen senast den 2 januari 2023 klockan 12.00. 

Landrins Bil förbinder sig att till Erikshjälpen betala tio månadshyror på totalt strax över en miljon kronor, 1 023 300 kronor, inom tio dagar efter verkställd flytt. 

Inga kommentarer från hyresvärden

Ingen part har varit speciellt intresserad av att prata om vare sig tvisten eller domen som har fattats i Kalmar tingsrätt. 

– Det är inget speciellt att kommentera. Du har ju redan sett beslutet. Vi är överens och allt är klart så jag vill inte kommentera det hela mer, säger Rolf Landrin, vd på Landrins Bil. 

Vad säger du beslutet och tvisten?

– Nej, nej. Det vill jag inte kommentera. 

Hur ser du på att ni får betala strax över en miljon kronor till Erikshjälpen Second Hand?

– Jag har inga kommentarer till det heller. 

"Tacksamma och glada"

Erikshjälpens etableringschef Johan Svennberg vill helst av allt lämna tvisten bakom sig och gå vidare. 

– Nu har vi kommit överens med varandra och vi fokuserar på det som finns framför oss. Vi är väldigt tacksamma och glada för att vi har hittat en lösning och att vi ges möjligheten att kunna öppna upp här i vår nya lokal, säger Johan Svennberg. 

Landrins Bil ville få er att flytta redan nu till sommaren, hur ser du på det?

– Det var en sådan diskussion som fanns från början, sedan har vi hittat den här överenskommelsen med varandra om att vi är kvar året ut i den tidigare lokalen. Det ger oss också lite mer andrum att kunna göra en bra flytt och komma igång ordentligt i nya lokalen. Vi är tacksamma för att vi löste det, säger Johan Svennberg.  

Ni får tio månadshyror på totalt drygt en miljon kronor av Landrins BIl?

– Det är det som finns att läsa i det du har läst. 

Vad säger du om beloppet?

– Jag kan inte kommentera det mer än så. Det är vad vi har landat i. 

"Framåt som gäller"

Han tycker i alla fall att det är skönt att parterna har hittat en lösning. 

– Det har varit en fråga som vi har haft oss emellan med hur vi ska kunna hitta en överenskommelse som vi tycker fungerar för båda parterna. Då har man landat i detta och det känns bra. 

Erikshjälpen har också förbundit sig att återta sin talan vid hyresnämnden utan dröjsmål. Erikshjälpen hävdade att hyresvärdens uppsägning av hyresavtalet var ogiltig och tog ärendet till rätten. Där krävde man att uppsägningen skulle hävas, men nu slutade det alltså med en förlikning istället. 

– Det ligger i vårt uppdrag att ta bort det nu. Jag vill helst inte kommentera mer av den saken utan nu är det framåt som gäller. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: