Annons:

Sök

Annons:

Så ska Erikshjälpens nya lokal byggas om – inget öppningsdatum är satt

Erikshjälpens nya lokaler på Åbroallén i Vimmerby ska byggas om efter semestern och vara redo för öppning under hösten/vintern. Här ses Hanna Hägg och Johan Svennberg. Foto: Ossian Mathiasson

Så ska Erikshjälpens nya lokal byggas om – inget öppningsdatum är satt

Nyheten om att Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby flyttar till Jysks tidigare lokal på Åbroallén kom inte som någon större överraskning. 
– Den här lokalen är bäst lämpad för oss så det har helt klart varit huvudspåret att flytta hit, säger Johan Svennberg, etableringschef på Erikshjälpen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På onsdagsförmiddagen kom nyheten om att Erikshjälpen flyttar till nya lokaler i Vimmerby. Flyttlasset går under hösten till en helt ny butik på Åbroallén, en lokal som tidigare har nyttjats av Jysk och stått tom i flera år. 

Den nya lokalen är lik den gamla både i storlek och utförande och Johan Svennberg tycker att den erbjuder bättre förutsättningar för att göra de anpassningar som behövs för att passa både butiksverksamheten och logistiken både i och omkring lokalen. 

– Det känns jätteskönt att vi har kunnat få loss det nu innan vi går på ledighet nästa vecka, säger Johan Svennberg. 

Har denna lokal på Åbroallén varit ert huvudspår från dag ett?

– Den har funnits med länge och initialt fanns det kanske ytterligare någon lokal som vi tittade på. Den här lokalen har varit bäst lämpad för oss så det har helt klart varit huvudspåret, säger Johan Svennberg. 

"Vimmerby är en stark ort"

Erikshjälpen Second Hand har hela tiden haft för avsikt att vara kvar med butik i Vimmerby. 

– Vi har 60 butiker runt om i Sverige och Vimmerby är en stark ort med gåvogivare, kundflöde och volontärer. Det har varit en självklarhet att fortsätta finnas kvar i Vimmerby och nu är det löst var vi ska vara, säger regionchefen Hanna Hägg. 

Erikshjälpen får vara kvar i den tidigare lokalen fram till årsskiftet och fastighetsägaren kommer under hösten iordningställa lokalerna. 

– Vi hade på förmiddagen möte med fastighetsägaren och byggaren kommer efter semesterperioden och gör iordning lokalen enligt våra önskemål, säger Johan Svennberg. 

Det kommer bland annat skapas en ny kundentré och byggas iordning ett nytt café med diskrum, beredningskök och sittplatser. Den gamla verkstadsdelen från bilförsäljningen kommer att iordningsställas till utrymme för lager, beredning och personalytor.

– Vi använder de befintliga ytorna och fräschar till dem, säger Johan Svennborg.

Inget öppningsdatum satt

Hanna Hägg tycker att det är viktigt att lokalens alla delar ses över. 

– Lika mycket som vi kommer fräscha upp butiken så kommer vi titta på beredningsytor och personalutrymmen och lägga lika mycket kraft där. Det är en viktig del då vi vill hålla en bra arbetsmiljö för personalen. Vi får till exempel in dagsljus i beredningen så vi inte har fått tidigare, säger Hanna Hägg. 

Är det klart när ni kommer öppna i er nya lokal?

– Nej, inget datum är satt. Vi har den bortre gränsen vid årsskiftet då vi ska lämna vår tidigare lokal. Vi siktar på att kunna öppna någon gång senhösten eller innan årsskiftet. Vi flyttar över verksamheten när vi börjar bli färdiga här, säger Johan Svennberg. 

Han är glad över att man har nått ett delmål på resans gång. 

– Det har varit en process med frågor om hur det blir och var vi hamnar. Det är jätteskönt att det är färdigt med första delen, nu kan vi fokusera på nästa del som är det praktiska och konkreta genomförandet 

Befintlig personalstyrka kommer driva verksamheten vidare i nya lokalen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: