Annons:

Sök

Annons:

  • Ägaren om Moliljan:

    Moliljans ägare Lena Bengtsson berättar att man är igång med renoveringen. "Det är ett stort komplex. Vi håller på och renoverar lite överallt, det är omfattande", säger hon. Foto: Lotta Madestam

  • Ägaren om Moliljan:

    Moliljan såldes på exekutiv auktion i april 2020 för tre miljoner kronor. Foto: Lotta Madestam

Ägaren om Moliljan: "Jag har flera idéer för huset"

Fortfarande står Moliljan tom och öde. Ägaren Lena Bengtsson berättar att man är igång med renoveringen, men att ingen tidsplan finns för när det kan komma att bli aktivitet i huset igen.
– Jag har flera idéer för huset, säger hon.

Annons:

Ytterligare en sommar har gått utan att det varit verksamhet i Moliljan. Lena Bengtsson köpte fastigheten på exekutiv auktion i april 2020, sedan tidigare ägarna gått i konkurs. Det var stort intresse med 25 intressenter på visningen. Prislappen hamnade till slut på tre miljoner kronor, sedan bud lämnats från fyra olika håll. 

När Dagens Hultsfred når Lena Bengtsson kan hon berätta att man är igång med renoveringen.

– Det är ett stort komplex. Vi håller på och renoverar lite överallt, det är omfattande. Mycket var förstört när det lämnades efter konkursen, men det syns inte vad vi gör inomhus. Och det tar tid, berättar hon.

Vad består renoveringen av?

– Det är lite olika, det är så stort. Vi vill ju dessutom gå långsamt fram för att vi ska känna oss säkra ekonomiskt. Särskilt nu när allt blir så mycket dyrare. Men, det går sakta framåt, så mycket kan jag säga.

Har du någon tidsplan för när du ska vara klar?

– Det hade vi i början, men det blir ofta mer än vad man tänker sig när man börjar. Så jag tänker att det får ta den tid det tar.

Vad har du för planer för huset, när det är färdigrenoverat?

– Jag tänker att man kan ha flera ben att stå på. Dels turismen, men jag kan absolut tänka mig att hyra ut lägenheter också, till permanentboende. Men det avgörs ju av behovet, hur många som vill hyra på orten, säger Lena Bengtsson och fortsätter:

– Så jag är öppen för flera alternativ, det är ju så stort. Jag kan absolut även tänka mig att hyra ut lokaler till företag, som behöver kontorslokaler.

Kan man tänka sig att det blir verksamhet i huset till nästa sommar?

– Ja, en del verksamhet skulle det kunna bli. Det är inte omöjligt. Jag vill inte svara definitivt, utan som jag sa, det får ta den tid det tar.

Det måste kosta väldigt mycket pengar för dig, att ha huset stående utan verksamhet?

– Ja, det gör det ju. Det kostar hela tiden, det är stora abonnemang. Men nu har vi fått igång det, så nu vill vi inte backa, utan vi vill gå framåt, säger Lena Bengtsson.

Så hur klarar du att driva det?

– Det är att gå långsamt framåt.

Fakta

Moliljan, som även kallas "Slottet i skogen" såldes 2018. Då hade det senast fungerat som asylboende mellan åren 2013 och 2017.

Köparen hade ambitionen att starta behandlingshem för rehabilitering, hälsa och välmående. Verksamheten kom dock aldrig igång, utan byggnaden stod tom fram till en konkurs inleddes för bolaget i mars 2018.

Den 29 april 2020 såldes fastigheten till Lena Bengtsson på exekutiv auktion.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: