Annons:

Sök

Annons:

NY ÄGARE NÄRMAR SIG FÖR MOLILJAN EFTER EXEKUTIV AUKTION

Moliljan i Målilla är på väg att få en ny ägare efter en exekutiv auktion. Fastigheten är såld för tre miljoner kronor. Foto: Ossian Mathiasson

NY ÄGARE NÄRMAR SIG FÖR MOLILJAN EFTER EXEKUTIV AUKTION

Moliljan utanför Målilla har stått tomt och öde i flera år. Nu kan det bli ändring på det. Kronofogden har sålt den jättestora byggnaden till en ny köpare för exakt tre miljoner kronor. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den stora byggnaden, ofta kallad Slottet i skogen, var färdigbyggd 1915 och har under årens lopp använts till sanatorium, äldreboende, hotell och flyktingboende. 

Under den stora migrationsvågen var Moliljan i Målilla ett av Sveriges största asylboenden och hade som mest 476 asylsökande under de fyra åren (2013 till 2017) som det var asylboende. 

Ny ägare med ekonomiska bekymmer

För två år sedan såldes Moliljan och köparen lanserade konceptet att den stora bygganden skulle bli ett modernt behandlingshem för rehabilitering, hälsa och välmående. I november 2018 kom nyheten att ägaren hade stora ekonomiska problem med skulder till Kronofogden. 

Moliljan har stått tomt och öde sedan tiden då byggnaden användes till flyktingboende och i juli förra året genomförde Kronofogden en utmätning av den skuldsattes egendom som ska användas för att få in pengar till skulden. 

Såld för tre miljoner kronor

I januari sattes ägarbolaget i likvidation och en konkurs för bolaget inleddes den 20 mars där konkursförvaltaren begärde en exekutiv försäljning avseende Moliljan. 

Moliljan har legat ute på Kronofogdens auktionssida och hade en visning för ett par veckor sedan. Vid förra veckans auktion ropades fastigheten ut och fick en ny köpare för tre miljoner kronor. 

Fördelningssammanträde och tillträde är tänkt att äga rum den 20 maj. 

DV/DH har varit i kontakt med den förväntade köparen, som inte vill uttala sig före fördelningssammanträdet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: