Annons:

Sök

Annons:

  • ÄLDREBOENDETS HISS ÄR TRASIG – NU ÄR PROVISORISK LÖSNING PÅ PLATS

    Borghagas hiss har varit ur funktion i snart en veckas tid och de som bor på övervåningen har inte kunnat ta sig ner utan blivit isolerade där uppe. Foto: Ossian Mathiasson

  • ÄLDREBOENDETS HISS ÄR TRASIG – NU ÄR PROVISORISK LÖSNING PÅ PLATS

    Nu har en provisorisk hiss, en så kallad bygghiss, kommit på plats på "trädgårdssidan" av Borghaga-huset. Foto: Ossian Mathiasson

ÄLDREBOENDETS HISS ÄR TRASIG – NU ÄR PROVISORISK LÖSNING PÅ PLATS

Vård- och omsorgsboendet Borghaga i Vimmerby har varit utan fungerande hiss i snart en vecka. En provisorisk lösning med en bygghiss, som går på utsidan av huset, kom på plats i går. 

Annons:

Hissen på vård- och omsorgsboendet Borghaga gick sönder förra torsdagen på förmiddagen, en nyhet som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. Verksamhetschefen Karin Holmgren berättar att strulet med hissen har påverkat brukare, anhöriga och medarbetare. 

– Har brukare haft läkarbesök inbokat har räddningstjänsten varit behjälpliga med bärhjälp. Besök från anhöriga som inte kan använda hiss har inte kunnat genomföras. Medarbetare har försökt att lösa de problem som uppstått utifrån bästa förmåga, säger verksamhetschefen Karin Holmgren. 

Sex dagar utan hiss

Efter uppemot sex dygn utan hiss kom den provisoriska lösningen med en bygghiss, som går på utsidan av huset, på plats på tisdagseftermiddagen. 

– Det är en bygghiss som vi har lyft över till innergården med hjälp av en lyftkran. Bygghissen står på innergården på Borghaga och vi har monterat ner räcket till en balkong, säger fastighetschefen Torbjörn Bergström. 

Hur ska ni få ordning på hissen?

– I vår jakt på reservdelar har vi varit tvungna att ta dem från Turkiet och Schweiz och vi känner inte att vi kan ha det så. Vi tog i måndags morse beslut om att vi bygger om hissen med delar från svenska leverantörer. De håller just nu på att produceras så vi får dem på fredag. Vi beställer även hem delar till hissen på Vimarhaga, säger Torbjörn Bergström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: