Annons:

Sök

Annons:

Nu har Borghaga en fungerande hiss igen:

Den provisoriska hissen på Borghaga är nu ett minne blott. Foto: Ossian Mathiasson

Nu har Borghaga en fungerande hiss igen: "Blev imponerad"

Vård- och omsorgsboendet Borghaga var utan fungerande hiss i nästan en vecka. Sedan kom en provisorisk lösning på plats och nu fungerar den ursprungliga hissen igen. 

Annons:

Hissen på vård- och omsorgsboendet Borghaga i Vimmerby gick sönder i slutet av september. I närmare en vecka hade man ingen fungerande hiss och det påverkade brukare, anhöriga och medarbetare.

– Har brukare haft läkarbesök inbokat har räddningstjänsten varit behjälpliga med bärhjälp. Besök från anhöriga som inte kan använda hiss har inte kunnat genomföras. Medarbetare har försökt att lösa de problem som uppstått utifrån bästa förmåga, sa verksamhetschef Karin Holmgren i förra veckan. 

I början av förra veckan, efter sex dygn utan hiss, kom en provisorisk lösning med en bygghiss, som gick på utsidan av huset, på plats. 

– Det är en bygghiss som vi har lyft över till innergården med hjälp av en lyftkran. Bygghissen står på innergården på Borghaga och vi har monterat ner räcket till en balkong, sa fastighetschefen Torbjörn Bergström. 

Byggde om hissen

Reservdelar behövde man ta från Turkiet och Schweiz och det var inget alternativ för kommunen. Därför tog man beslut om att bygga om hissen med delar från svenska leverantörer. Dessa kom i fredags och i dag fungerar hissen på Borghaga igen.

– Jag blev faktiskt lite imponerad. Servicekillarna har jobbat hela helgen och fick igång hissen igen, så nu fungerar den och verksamheten kan använda den igen, säger fastighetschefen Torbjörn Bergström.

Hur känns det att det är klart?

– Det är klart att det är skönt. Vi löste det snabbt med den här provisoriska lösningen och jag har också upplevt att verksamheten haft förståelse, men det är skönt att det är som det ska nu. Grejerna som tillverkades kom i fredags och mycket snabbare än så här kan det inte gå. Det är optimalt. 

Nya delar till Vimarhaga

Nya delar beställdes även hem till hissen på Vimarhaga.

– Nu ska vi planera in det och dröjer kanske någon månad, säger Torbjörn Bergström.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: