Annons:

Sök

Annons:

  • Gör bok om 100 balla ställen i Småland – hittat två givna platser i Hultsfred och Vimmerby

    Under besöket i Svenskt Rockarkiv passade Christian Holzer, Basebo Förlag, och Adam Bergman på att skriva under utgivningskontraktet. Foto: Privat

  • Gör bok om 100 balla ställen i Småland – hittat två givna platser i Hultsfred och Vimmerby

    Efter sitt besök i Rockarkivet, där han visades runt av arkivchef Stefan Ölvebring är Adam Bergman bestämd – den platsen ska med i boken "100 balla platser i Småland". Foto: Privat

Gör bok om 100 balla ställen i Småland – hittat två givna platser i Hultsfred och Vimmerby

Författaren Adam Bergman inledde arbetet med sin nya bok ”100 balla ställen i Småland” i Hultsfred och Vimmerby. Efter att ha besökt Rockarkivet och Kvilleken är han övertygad.
– Klart de ska vara med i boken, säger han bestämt. Rockarkivet är underskattat och Kvilleken är kult.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under tisdagen besökte Adam Bergman från Malmö Rockarkivet i Hultsfred och Kvilleken i Rumskulla. Två balla ställen som kommer ta plats i boken, tillsammans med 98 andra.

– Vilka fler det blir väljer jag att hemlighålla lite till. Men jag kan avslöja att det förmodligen blir fler platser i båda de kommunerna och jag vet också att platser både i Västervik och Kalmar kommer finnas med bland de 100, säger Adam Bergman, som varit mycket i Frödinge genom att hans mamma och övrig släkt bott där.

– Så det kändes naturligt för mig att inleda mitt arbete här, i den här trakten, tillägger han.

Invånarna får lämna förslag

Annars är det inte spikat än vilka hundra ballaste platser som kommer presenteras i ord och bild i boken, som Adam Bergman ger ut på Christian Holzers Basebo Förlag.

– Jag har idéer i mitt huvud, men det kan både falla ifrån och komma nya för jag låter även folk lämna förslag på Instagramkontot smalandsballasteplatser. Det här är en resa som kommer pågå under ett år.

”De ska med i boken”

Efter sitt besök på Rockarkivet och Kvilleken är han dock fast beslutsam – de ska med i boken.

– Rockarkivet är en väldigt underskattad sevärdhet som jag inte tidigare besökt, trots att jag organiserar med musik. Det var enormt spännande, det känns givet att alla som gillar musik ska besöka museet.

Rockarkivet kommer hamna under kategorin nostalgi, som är en av fem teman i boken, där övriga är: märkliga, vackra, historiska och coola som Kvilleken hamnar under.

– Den är vacker, men jag tycker framför allt att den är cool. Så stor och fortfarande med några grenar i liv.

Varför gör du den här boken?

– Det finns guldkorn som strålkastarljuset inte lyst på, men som jag tycker förtjänar det. Boken ska bli en hyllning till de unika, fina platserna och samtidigt visa upp att man kan resa på ett annat sätt. Det behöver inte vara till Eiffeltornet eller Phuket, utan det kan vara runt kvarteret och den där läckra platsen man inte kommer glömma.

Föregångare är bästsäljare

Bokidén finns sedan tidigare genom Valle Westesson som satt fokus på Stockholm, Köpenhamn och Skåne, som bara den sålts i över 50 000 exemplar.

– De har blivit bästsäljare för människor som vill se udda platser, säger Adam Bergman, som uppmuntrades av just Valle Westesson att sätta strålkastarljus på Småland.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: