Annons:

Sök

Annons:

Vimmerbybutiken gick tillbaka till frikostiga öppettider:

Kim Wickström och de två andra ägarna kör på med Boston. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbybutiken gick tillbaka till frikostiga öppettider: "Vill att Vimmerby ska ha butiker"

Buden var många där ett tag. Först skulle Boston gå i graven, sedan återuppstod det i mindre skala – för att därefter i princip återgå till hur det var förut.
– Tyvärr får man följa med floden lite, fast man vill simma motströms. Det är svårt att sätta en ny prägel, säger Kim Wickström, som driver butiken tillsammans med Jimmi Wickström och Nathalie Skarhed Frisk.

Annons:

I maj förra året kom chockbeskedet att den populära Vimmerbybutiken Boston skulle gå i graven. Men bara månader senare kom helomvändningen. Klädbutiken blev kvar men i en annan form och tappning. 

Det nya konceptet innebar viss nedragning på öpettider, men att det skulle vara öppet längre på kvällar. I våras återgick man dock i princip till hur det var från första början.

– Vi lurade till det lite ordentligt för alla där med vilka tider som gäller, men vi har öppet måndag till lördag sedan i februari. Vi började ju med konceptet med helger och längre kvällar, men jag tror att det krävs att hela stan gör en sådan satsning om det ska gå. Vi hade behövt få med oss caféer och andra butiker på det. Nu kör vi standardtider kan man säga, säger Kim Wickström.

Hur kommer det sig att det blev så?

– Tyvärr får man följa med floden lite, fast man vill simma motströms. Det är svårt att sätta en ny prägel. Hela stan skulle behöva gå med på det, så vi blev tvungna att anpassa oss. 

"Satsar 100 procent"

Tillbakagången för klädbutiken har varit lyckad.

– Det har gått bra och det känns som det går bättre och bättre hela tiden. Man lär sig alltid någonting och det känns som innan vi stängde ned. Vi är jättenöjda. 

Kommer ni fortsätta nu?

– Som läget är kör vi på och satsar 100 procent. Vi har ju vår nätsida också, som det kanske inte är så många som vet att vi jobbar med. Vi har aldrig jobbat så mycket med Boston som vi gör nu. Men det är inte så att jag måste vara butiksägare hela livet. Vi gör det som känns rätt oss och värderar alltid varje år hur vi ska göra.

"Vill att det ska finnas butiker"

Kim Wickströms kärlek till Vimmerby är tydlig.

– Jag gillar Vimmerby och vill att det ska finnas butiker här. Det är tufft att göra det och all cred till alla som gör det. Alla gör ett jättebra jobb och tävlar mot nätet, elpriser och allt möjligt.

Har ni märkt av det mycket?

– Lite, men samtidigt inte skulle jag säga. Efter covid känns det som att många fått ett större lokalt tänk och bryr sig mer om platsen där man bor. 

"Får se när stormen lagt sig"

I våras pratade Kim Wickström om att eventuellt anställa någon, men så har det inte blivit i det här skedet.

– Just nu så känner vi tre lite på det. Jimmi är på skolan, men jobbar med oss på helger. Med tanke på elpriser och att man inte riktigt vet vad som händer, så kör vi på så och så får vi se när stomen har lagt sig hur det blir. Vi ser fram emot en fantastisk vår när den nya skobutiken öppnar och både Willys och Rusta kommer hit. Det ska bli väldigt intressant. Det händer mycket och ALV satsar ju hela tiden. Det är lite positiva vindar och kul att vara med på tåget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: