Annons:

Sök

Annons:

Jimmi och Kim Wickström är två av tre delägare till den nya butiken. Foto: Ossian Mathiasson

EFTER NEDLÄGGNINGSBESKEDET – BUTIKEN I VIMMERBY LEVER VIDARE

Boston Clothing skulle gå i graven var beskedet i maj. Nu lever företaget vidare – med ett nytt koncept.
– Vi älskar den här stan. Jag känner mig som ett barn på julafton, säger Kim Wickström, som blir en av tre delägare.

Annons:

I början av maj kom ett chockbesked för Vimmerbyhandeln. Populära butiken Boston Clothing skulle gå i graven. 

– Hela konceptet ska avvecklas. Det är ett val som vi har gjort. Vi har kommit till den punkten att vi känner att familj och vänner väger mer än företaget. Vi känner att vi inte orkar lägga den tid, kraft eller energi som krävs för att driva butiken vidare. Vi väljer familj och vänner före jobbet, sa Kim Wickström.

I dag, den 2 augusti, kommer ett nytt besked – som är en helomvändning. Boston lever vidare, men i annan form och annan tappning.

Kim Wickström, Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk blir de tre delägarna till Boston Weekend Store.

– Vi har under hela sommaren försökt få någon att ta över butiken eller lokalen. Vi ville inte lämna efter oss ett hål. Vi vill att den här staden ska leva, det var därför vi startade det här en gång i tiden, säger Kim Wickström och fortsätter:

– Men vi fick inga bra bud och det blev aldrig någon som nappade riktigt. Då kände vi att det är väldigt många som har varit här och tyckt det är tråkigt att vi ska lägga ner. De ville att vi skulle fortsätta och vi har fått höra det många veckor i rad. Då såg vi att det finns en möjlighet och vi fortsätter, men vi gör det på det sätt vi vill och kan. 

"Känns jätteroligt"

Det nya konceptet innebär att butiken, som endast kommer vara på övervåningen i framtiden, är öppen onsdagar till lördagar. Butiken kommer vara öppet lite längre kvällstid och öppna lite senare på dagen. 

– En av anledningarna till att vi skulle lägga ned var tidsbristen och att vi inte hade möjlighet att stå där dag och ut dag in. Det har varit långa dagar, men nu har vi hittat ett nytt koncept där vi kan få lite mer tid över och ändå kunna lägga energi på kunder i butiken. 

Kim Wickström kommer stå i butiken själv på vardagarna och få hjälp av Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk på lördagar. 

– Det känns jätteroligt. Vi vill kunna ha en butik men också kunna njuta av livet. Det har varit extremt många timmar, men nu ser vi att vi ska kunna leva lite mer vanligt liv med det här konceptet. Vi kände att vi behövde bryta helt, men sedan har de här tankarna vuxit fram mer och mer under sommaren, säger han och fortsätter:

– Det här trodde vi inte i maj, men så här får det bli. Jag är en lustig prick, men det känns jättekul. Det är det här jag vill göra och nu får jag utnyttja mitt driv och den här lusten att utvecklas. Jag känner mig som ett barn på julafton.

Blir det ett nytt bolag?

– Det blir samma bolag, men vi gör om lite och det här blir som en nystart.

Hur tror du att det här kommer tas emot?

– Jag hoppas att det tas emot bra. Att butiken överlever är det viktiga. Vi älskar den här staden och att ge Vimmerbyborna möjlighet att handla kläder i butiken känns jättebra. Det ökar dragningskraften för hela stan.

Både nät- och fysisk butik

Det kommer endast bli herrkläder och skor i den nya butiken. Det blir också en hård satsning på näthandeln.

– Vi kommer öppna både nätbutiken och den fysiska butiken den 1 september. Så torsdag och fredag kör vi extra utförsäljning, för att rensa det gamla lagret. Sedan blir det nya märken och ny butik.

Bland annat kommer man ha Gabba och Clean Cut. Det är inte klart med någon ny hyresgäst till bottenvåningen.

– Än så länge är ingen klar. Det är en fantastisk butiksyta med ganska attraktivt läge. Vi hoppas den kommer fyllas också.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: