Annons:

Sök

Annons:

Så många nya poliser blir det i Vimmerby och Hultsfred

Anders Pleijel gläds förstås över att det blir fler poliser. Foto: Arkivbild

Så många nya poliser blir det i Vimmerby och Hultsfred

723 poliser var klara med polisutbildningen i fredags. Redan i dag (måndag) gör de sin första arbetsdag. Lokalpolisområdet får åtta av dem och samtliga placeras i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

Totalt 723 poliser har genomfört polisutbildningen och redan på måndag är det dags för den första arbetsdagen. De 723 poliserna fördelas över landet och 37 av dem hamnar i polisområde Kalmar-Kronoberg.

– Vi önskar alla nya poliser varmt välkomna. Polisen verkar över hela landet, dygnet runt, årets alla timmar. I ett allt mer allvarligt omvärldsläge utgör de nya poliserna ett viktigt tillskott i vårt brottsbekämpande uppdrag och bidrar till att öka den lokala närvaron. Arbetet med att bli ännu fler poliser fortsätter, säger rikspolischef Anders Thornberg.

För lokalpolisområde Västervik innebär det åtta nya poliser och samtliga placeras i Vimmerby och Hultsfred. 

– De börjar redan denna vecka och jag har precis varit på utdelningen av deras diplom i Växjö. Det här betyder rejäl stöttning till det brottsförebyggande arbetet i vårt lokalpolisområde, säger chefen Anders Pleijel.

Grupp ska bildas

I lokalpolisområdet är det på väg att bildas en grupp med poliser som enbart ska syssla med det brottsförebyggande arbetet.

– Men till den gruppen behövs det fler poliser med erfarenhet. De här åtta kommer alla att börja som utryckningspoliser så att de lär sig området. 

Att samtliga åtta hamnar i Vimmerby och Hultsfred finns det en förklaring till.

– Det blir en liten rockad. En del medarbetare där har önskat en annan placering inom lokalpolisområdet och nu kan vi tillgodose det.

"Nöjd blir jag aldrig"

Dessutom har man det bättre ställt i Västervik och Oskarshamn.

– När några då flyttas till Västervik eller Oskarshamn, så uppstår ett hål att fylla och därför placeras samtliga i Vimmerby och Hultsfred. 

Hur ser du på helheten nu?

– Nöjd blir jag aldrig, men det blir bättre och bättre hela tiden. 

Hur ser det ut med naturliga avgångar i området?

– Det är lite på utredningssidan, men det är inte jättemånga. Inom de närmaste fyra till fem åren handlar det om en handfull som går i pension, säger lokalpolisområdeschef Anders Pleijel.

På sikt är målet att nå en polistäthet motsvarande genomsnittet i EU för hela Sverige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: