Annons:

Sök

Annons:

Så många poliser från vårt område har skickats till Stockholm

Poliser från lokalpolisområde Västervik har skickats till Stockholm. Foto: MostPhotos

Så många poliser från vårt område har skickats till Stockholm

Ett stort antal poliser från andra delar av landet har skickats till Stockholm för att hjälpa till i arbetet mot gängkriminaliteten. I lokalpolisområde Västervik handlar det i dagsläget om två poliser. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lokalpolisområde Västervik, där även Vimmerby, Hultsfred och Oskarshamn ingår, påverkas också av den senaste tidens allvarliga situation i huvudstaden. 

Bara de senaste veckorna har det skett en rad skjutningar och sprängningar i Stockholm. Ett stort antal poliser från andra delar av landet har skickats till Stockholm för att hjälpa till i arbetet mot gängkriminaliteten.

Totalt handlar det om ett hundratal poliser i yttre tjänst som ska förstärka Stockholmspolisen. Från lokalpolisområde Västervik rör det sig om två poliser i nuläget.

– Vi har poliser härifrån som har kommenderats upp och vi tar vår del. Nu är det två och vi kommer få ett nytt beting i veckan, men då vet jag inte hur många det handlar om, säger lokalspolisområdeschefen Anders Pleijel.

"Påverkar inte mycket"

I första beslutet handlar det om två veckor. Därefter kan det bli tal om att byta poliser som är i Stockholm.

– Vi tar över hela vårt område. Först handlar det om det finns några frivilliga som kan tänka sig att åka och därefter har vi en speciell kommenderingslista som vi utgår från. 

Hur påverkar det oss här?

– Nu påverkar det faktiskt inte speciellt mycket. Vi har gott om folk och inga utbildningar inplanerade den senaste tiden. Så det påverkar egentligen ingenting. Vi hjälper gärna till när situationen är som den är, säger Pleijel.

Hur ser du på situationen?

– Det är fruktansvärt, det är det. Vi får hjälpa till med allt det vi har.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: