Annons:

Sök

Annons:

Fyra länsbor inbjudna till kungaparets middag på slottet i januari

Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen är en av flera personer som får representera Kalmar län på kungaparets middag på Stockholms slott i januari. Foto: Ossian Mathiasson

Fyra länsbor inbjudna till kungaparets middag på slottet i januari

Kungaparet bjuder varje år in till Sverigemiddag på Stockholms slott. Nu står det klart vilka personer som representerar Kalmar län vid kungamiddagen. 

Annons:

Sedan 2013 arrangerar kungafamiljen varje år den så kallade Sverigemiddagen för att uppmärksamma personer som har gjort betydande insatser för Sverige lokalt, regionalt eller nationellt. 

På middagen deltar representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från alla län samt landshövdingar. Det är landshövdingen i varje län som väljer ut vilka personer som får följa med på middagen på Stockholms slott. 

Journalisten Sven Ekberg, skribenten och entreprenören Lina Johansson, lantbrukaren och bloggaren Hanna Karlsson, entreprenören Putte Svensson Sahlin och vikarierande landshövdingen Johan Blom är Kalmar läns representanter på nästa års upplaga av Sverigemiddagen som äger rum den 20 januari.

Extra festligt med nästa års middag är att kung Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: