Annons:

Sök

Annons:

Mäklare testar nytt för att hitta medarbetare:

Edyta Hammar på Svensk Fastighetsförmedling testar ett för henne nytt koncept för att hitta en ny mäklare till i huvudsak kontoren i Hultsfred och Vimmerby. Foto: Arkivbild

Mäklare testar nytt för att hitta medarbetare: "Söker intresserade"

Svårigheten att rekrytera nya mäklare får Edyta Hammar på Svensk Fastighetsförmedling att testa ett för henne nytt koncept. Nu söker hon kandidater att utbilda via kedjans mäklarskola.
– Jag hoppas hitta en framtida medarbetare till främst Hultsfred och Vimmerby, säger hon.

Annons:

Svensk Fastighetsförmedling har en egen mäklarskola, som möjliggörs genom ett samarbete med Gävle Högskola sedan 2015.

Nu är Edyta Hammar intresserad av att hitta en ny mäklare genom skolan, så hon kan utveckla sin verksamhet.

– Jag har aldrig tidigare provat att söka medarbetare på det sättet, så det här blir första gången, säger Edyta Hammar fastighetsmäklare och franchisetagare med verksamhet i Hultsfred, Vimmerby, Eksjö och Vetlanda.

Är det svårt att hitta mäklare att nyanställa?

– Ja, det är svårt att hitta de som kan tänka sig att jobba på våra orter. Det är många som studerar i städerna och de vill stanna där. Jag tror inte många vet att man kan lyckas som mäklare också på landsbygden. Så länge du har en passion och drivenhet kan man lyckas även på en mindre ort. Personligen älskar jag den kontakt man har med säljaren, den blir en helt annan eftersom det är så pass små orter.

”Tror på konceptet”

Så nu är Edyta Hammar beredd att testa ett nytt grepp och hon ser flera fördelar med utbildningen som är 17 månader lång, vilket är ungefär halva tiden jämfört med att gå mäklarhögskolan.

– Vi ser att de mäklarstudenter som gått ut via vår skola hamnar i toppen i kedjan, i prestation. De får en helt annan typ av utbildning, skräddarsydd för Svensk Fastighetsförmedling och våra verktyg. Så de tjänster vi förmedlar kan den kandidaten redan från start. 

– Sedan gäller det att ha stort fokus, det är en snabb takt, men jag tror på det här konceptet, så jag vill testa. Det går bra för oss, förhoppningen är att bli fler mäklare i företaget.

För tillfället söker Edyta Hammar intresserade kandidater via Platsbanken.

Hur ser intresset ur så här långt?

– Väldigt stort. Det är en kollega som gör första utgallringen, det görs tester via Svensk Fastighetsförmedling och hålls intervjuer. Jag har fått träffa några stycken och fler blir det framöver. Det är inte för sent att söka om man ser mäklaryrket som en dröm och man skulle vilja satsa.

Är det mest lokala sökande?

– Både ock, det är de med lokal anknytning, men det är sökande också från Västervik och Kalmar bland annat. Många är återvändare, som är uppvuxna i Vimmerby.

Den som väljs ut påbörjar sin utbildning i augusti och ungefär en dag i veckan är man på plats på kontoret för praktik. Efter avklarade studier är tanken att mäklaren ska stationeras på kontoren i Hultsfred och Vimmerby främst.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: