Annons:

Sök

Annons:

Tågtrafiken ser ut att komma igång tidigare än beräknat

Tågtrafiken på Stångådalsbanan ser ut att komma igång tidigare än planerat. Foto: Ossian Mathiasson

Tågtrafiken ser ut att komma igång tidigare än beräknat

Efter ett längre stopp i tågtrafiken, orsakat av en tågurspårning, kommer Stångådalsbanan kunna återupptas senare i veckan. Det betyder att tågtrafiken återgår till normal trafik ett dygn tidigare än planerat.

Annons:

Trafikverket har de senaste dagarna pratat om fredag eftermiddag och nu räknar de med att tågen kan gå som vanligt på torsdag morgon (29 september). Reparationen har med andra ord gått snabbare än planerat. 

"Det är bra förutsättningar nu eftersom det inte är så kallt ute. Är det väldigt kallt ute håller det inte långsiktigt, utan då får vi laga tillfälligt och komma tillbaka senare när det blivit varmare. Nu kan vi göra klart allt på en gång", säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst i en kommentar till SVT Nyheter Småland. 

Det var på torsdagseftermiddagen den 22 december som ett tåg på Stångådalsbanan krockade med ett nedfallet träd och delvis spårade ur i höjd med Herrstorpet, strax söder om stationen i Hultsfred.

Tågen har sedan dess ersatts med bussar och tanken är att tågen ska börja rulla igen på torsdag morgon, enligt Trafikverkets nya prognos. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: