Annons:

Sök

Annons:

  • Hjälper ALV hitta sommarpersonal – särskild målgrupp i fokus

    Hultsfreds och Vimmerbys arbetsmarknadsenheter hjälper ALV att hitta sommarpersonal. "Med målgruppen utrikesfödda kvinnor som fokus", säger sektionschef Robert Andersson. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

  • Hjälper ALV hitta sommarpersonal – särskild målgrupp i fokus

    Fem kvinnor från Hultsfred och en från Vimmerby var i veckan på en informationsträff och snabbintervju i parken. Alla blev antagna att gå vidare till en förberedande utbildning i hygien- och restaurangkunskap via Arbetsförmedlingen för att sen, om de klarar utbildningen, få sommarjobb i parken. Foto: Pressbild

Hjälper ALV hitta sommarpersonal – särskild målgrupp i fokus

Arbetsmarknadsenheten i både Hultsfreds och Vimmerby kommun hjälper Astrid Lindgrens Värld med att rekrytera personal inför kommande sommarsäsong.
– Svaret var självklart ja när vi fick frågan, säger Robert Andersson, sektionschef i Hultsfred.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I slutet på hösten kom frågan från ALV om kommunerna hade deltagare som skulle kunna passa. Fokus låg på en särskild målgrupp – utrikesfödda kvinnor. En målgrupp Astrid Lindgrens Värld har valt att satsa på.

– Vi tycker att det är oerhört roligt att Astrid Lindgrens Värld kontaktar oss och att vi kan samarbeta på det här sättet, säger Robert Andersson.

Samarbetet innebär att arbetsmarknadsenheterna har valt ut en grupp kvinnor, som de förberett och stöttat med bland annat intervjuträningar. I onsdags var det dags för ett första besök på ALV.

– Vi plockade ut ett gäng om fem kvinnor från Hultsfred och en från Vimmerby som vi tänkte skulle ha en bra chans att klara det här, annars blir det bara ett nederlag för alla, säger Anders Svalbring, arbetsmarknadshandläggare i Hultsfred.

Deras första jobb i Sverige

Så här långt har kvinnorna varit på en informationsträff och snabbintervju i parken. Samtliga sex blev uttagna direkt, att gå vidare till en förberedande utbildning i hygien- och restaurangkunskap via Arbetsförmedlingen för att sen, om de klarar utbildningen, få sommarjobb i parken.

– Det skulle i så fall bli deras första jobb i Sverige, säger Robert Andersson.

Anders Svalbring tycker det är en fantastisk möjlighet för de här kvinnorna.

– Oavsett hur det går så har de med sig utbildningen för framtida jobb de kan söka, inom kostenheten eller på restaurang, så de kommer bli mycket mer gångbara. Om de sedan får jobb på ALV blir det fantastiskt att ha i sitt CV.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: