Annons:

Sök

Annons:

VTK fortsätter satsa på energibesparingar – så mycket kan man spara

Tränare Therese Gustafsson uppskattar klubbens satsningar på energibesparande åtgärder. Det bidrar till att klubben minskar effekten av kostnadsökningar och kan hålla avgifterna för medlemsavgifter, träningsavgifter och banhyra på en låg nivå. Bättre belysning är en extra bonus, säger Therese. Foto: Pressbild

VTK fortsätter satsa på energibesparingar – så mycket kan man spara

Vimmerby Tennisklubb fortsätter att satsa på energibesparande investeringar. Klubben räknar med att spara 50 000 kronor baserat på nuvarande och förväntade energipriser.
– Det möjliggör att vi fortsatt kan hålla medlemsavgifter, träningsavgifter och banavgifter på en rimlig nivå, säger Dag Boborg, ansvarig för projekten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I takt med de ökade energikostnaderna har Vimmerby Tennisklubb genomfört flera energibesparande åtgärder både vid sin anläggning i Källängen och nu senast i tennishallen. 

I somras byttes utomhusbelysningen i Källängen från gammal belysning till LED. 

– Förutom väsentligt förbättrat ljus åstadkommes en sänkning av kostnaderna för el. Detta har möjliggjorts tack vare externa bidrag från SISU, kommun och Sparbanksstiftelsen, säger Dag Boborg, sekreterare i tennisklubben, i ett pressmeddelande.

Det är Dag Boborg som varit ansvarig för projekten som genomförts. Som ett led i energibesparingen byter nu klubben också ut gammal energislukande belysning i samtliga utrymmen utom i själva hallen. Belysningen byts ut mot LED och man genomför också en tidsstyrd ventilation. 

I hallen finns redan nyare och mer energieffektiv belysning. 

– På sikt räknar vi med att även byta ut belysningen i själva hallen. Vi räknar med att genomföra även dessa åtgärder med hjälp av externa bidrag.

Kan spara 50 000 kronor

Vimmerby Tennisklubb räknar med att spara 50 000 kronor årligen på dessa åtgärder. Det är baserat på nuvarande och förväntade energipriser. Besparingen sker i form av minskade elkostnader men även minskade kostnader för fjärrvärme genom den tidsstyrda ventilationen.

– Det här är åtgärder som är viktiga för att dämpa kostnadsökningarna och fortsätta hålla medlemsavgifter, träningsavgifter och banavgifter på en rimlig och så låg nivå som möjligt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: