Gustav, 12, vann årets upplaga av julcupen: ”Bra prestation”

Tolvårige Gustav Fröberg vann finalen mot Erik Andersson i Vimmerby TK:s julcup. Foto: Privat

Vimmerby Tennisklubbs årliga turnering julcup är avgjord. Tolvårige Gustav Fröberg drog längsta strået i en jämn final mot Erik Andersson.

Julcupens poolspel spelades runt jul och nyår. Två spelare från de åtta grupperna gick vidare till slutspelet. Förra lördagen avgjordes turneringen i tennishallen och det var unge Gustav Fröberg och rutinerade Erik Andersson som tog sig hela vägen fram till final.

Gustav Fröberg började varje game på plus 30 och Erik Andersson på minus 40. Finalen blev spännande och gick till förlängning efter 30 minuters spel.

I det avgörande gemet var tolvårige Gustav Fröberg starkast. Han vill finalen med 4–3 efter förlängning och blev därmed segrare av julcupen.

– För att vara en spelare som tog upp tennisen för ungefär ett år sedan tycker jag att det är väldigt starkt gjort att vara med, tävla och ta hem vinsten. Det var många bra spelare i årets tävling. Det är en handicap-turnering, men det spelar inte så stor roll. Roligt att han vann efter en väldigt bra prestation. Han spelade samma resultat, 4–3, i de tre utslagsmatcherna, säger Therese Gustafsson, anställd tränare i Vimmerby Tennisklubb.

Totalt 29 spelare kom till spel i årets upplaga av VTK:s julcup.

– Det är roligt att så många yngre spelare vågar vara med. Många av dem har inte spelat så länge, säger Therese Gustafsson.

Resultat från slutspelet i Vimmerby TK:s julcup: