Annons:

Sök

Annons:

Företagarnas ordförande lämnar efter 14 år – han tar över

Marcus Alsér lämnar uppdraget som Företagarna Vimmerbys ordförande efter 14 år och Marcus Hamlin kliver in som ny ordförande. Foto: Privat

Företagarnas ordförande lämnar efter 14 år – han tar över

Efter 14 år som ordförande i Företagarna Vimmerby lämnar Marcus Alsér över ordförandeklubban till Marcus Hamlin. 
– Förklaringen är att jag har varit med i så pass många år. Allting har sin tid, säger Marcus Alsér. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Företagarna Vimmerby genomför ett ordförandeskifte. Marcus Alsér väljer efter 14 år som ordförande och över 20 år i styrelsen att lämna över ordförandeklubban till Marcus Hamlin. 

– Jag känner att det är dags att kliva åt sidan. Jag sålde Mindbite förra sommaren och jag är fortfarande företagare men jag känner att det är en ny fas i livet. Om man känner att man inte längre kan bidra med engagemang så behöver man ta ett steg åt sidan och det finns inget som är fastgjutet, säger Marcus Alsér och fortsätter: 

– Jag och alla andra i Företagarna la väldigt mycket tid och engagemang på att initiera Vimmerby Tillsammans under pandemiåren. Nu har vi lämnat över bollen till en styrgrupp som drar det vidare. Vi har dessutom sålt Hantverkshuset. Det har varit samma styrelse för Vimmerby fabriks- och hantverksförening som för Företagarna. Nu separerar vi det. Jag är fortfarande kvar i Vimmerby fabriks- och hantverksförening.

"Roligt att engagera sig lokalt"

Marcus Hamlin – Företagarnas nye ordförande – driver Vimmerbyföretaget Lansen Omsorg med flera LSS-boenden i Vimmerby kommun.

– Det ska bli roligt att engagera sig lokalt. Jag har mest varit engagerad på arbetsgivarsidan på nationell nivå eftersom jag sitter som styrelseledamot i Almega och Svenskt Näringsliv. Det ska bli kul att göra en insats på det lokala planet också och jag ser en chans att påverka även lokalt, säger Marcus Hamlin.

Vad ser du för utmaningar i nya rollen?

– Jag vill hålla en konstruktiv dialog med kommunen om att förbättra det lokala näringslivsklimatet, säger Hamlin. 

Maria Carlsson och Peter Thorstensson är kvar i styrelsen och får nu sällskap av Marcus Hamlin, Caroline Arvidsson och Örjan Lundqvist. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: