Annons:

Sök

Annons:

Efter 30 år på Roxx – nu stämplar Mikael Svensson ut

Mikael Svensson stämplar ut efter över 30 år på Roxx i Vimmerby. Foto: Daniel Nestor/Roxx

Efter 30 år på Roxx – nu stämplar Mikael Svensson ut

Han har jobbat i över 30 år på Roxx i Vimmerby. Nu har Mikael Svensson gjort sin sista arbetsdag och stämplat ut.
– Det har varit en fantastisk resa, säger han.

Annons:

Mikael Svensson gick lärarhögskolan i Mölndal och spelade fotboll i Örgryte IS. Han var med i truppen när ÖIS skulle spela i Allsvenskan, men en olycklig skada satte stopp och det blev inget spel.

– När vi fick vår andra son flyttade vi tillbaka till Vimmerby och då var jag utbildad fritidspedagog. Jag var föreståndare på Mariannelunds förskola i något år innan jag blev tillfrågad om att vara ansvarig för Nordiska Fanérfabriken i södra Sverige. Där var jag i nästan fem år innan jag blev tillfrågad om att börja på Roxx, säger Mikael Svensson.

Då skriver vi februari 1992.

– Jag kände "Micke" Glennfalk och "Micke" Lindgren sedan ungdomen, så jag började på Roxx då. Det gick några år och sedan blev jag delägare också.

När han började på Roxx såg världen helt annorlunda ut mot hur den är i dag. 

– Det har varit en fantastisk utveckling under de här åren. När vi började fanns knappt mobiler och det var fax och allt det där. Nu är ju allt digitalt och det är en helt annan värld. Det har varit en resa och jag har haft väldigt roligt. 

"Väldigt rolig tid"

Mikael, eller "Micke" som han kallas, har varit säljare och projektledare.

– Jag har fått träffa så mycket människor och företag inom olika branscher. Det har varit en väldigt rolig tid och väldigt utvecklande med allt som hänt genom åren. En fantastisk resa helt enkelt.

Han är inte ensam om att ha jobbat länge på Roxx Communitation Group i Vimmerby.

– Nej, det finns en kärntrupp som varit med länge och nu har Jakob (Andersson, vd, reds.anm) och några till blivit delägare, säger Mikael Svensson som själv sålde sina andelar vid årsskiftet.

Vilket är det starkaste minnet du bär med dig?

– Det är så många... Det är svårt att peka ut ett specifikt. Jag minns en gång när Coca-Colas marknadsdirektör i Sverige kom ned hit. Det var väldigt spännande och han var imponerad av lilla Roxx i Vimmerby.

Vad ska du göra med all ledig tid som uppstår?

– Jag har en gård och ett sommarställe, så där finns det alltid att göra. Sedan kommer jag jobba i ett eget bolag lite åt andra och bland annat hjälpa Roxx. 

Ställt in sig mentalt

Fredagen den 31 mars var hans sista arbetsdag på Roxx och på kvällen firades han av på Guldkant i Vimmerby. 

– Tack vare, eller mer på grund av, pandemin har man jobbat betydligt mer hemifrån. Det har gjort att man mentalt har kunnat ställa in sig också. Men det är klart att det inte är så många som gått i pension före mig som jobbat så länge på Roxx. 

Är det lite tudelade känslor?

– Ja, så är det verkligen. Även om jag ska göra ett schema, så ska jag sköta mig själv och man har inget att passa längre riktigt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: