Annons:

Sök

Annons:

SAMLINGSPLATS PÅ NYTT – CAMPINGGÄSTER KRÄVDE PENGAR TILLBAKA EFTER STÖKIG NATT

Det tog cirka tio timmar att städa av parkeringar och stranden samtidigt som flera campinggäster krävde pengar tillbaka, sedan ungdomar med ett bilintresse återigen samlats vid Nossen, där de enligt Hampus Thorstensson "spelat otroligt hög musik och samtalat på ett nonchalerande sätt". Foto: Privat

SAMLINGSPLATS PÅ NYTT – CAMPINGGÄSTER KRÄVDE PENGAR TILLBAKA EFTER STÖKIG NATT

Hög musik fick upprörda och trötta campinggäster att lämna tidigare och kräva pengarna tillbaka sedan Nossen återigen blivit en samlingsplats för motorburna ungdomar. Dessutom tog det runt tio timmar att städa av parkeringarna och stranden.
– Det har blivit ett problem som måste lösas, säger campingägaren Hampus Thorstensson.

Annons:

Sedan solen kom fram har Nossen återigen blivit en samlingsplats för ungdomar med ett bilintresse. Efter lördagskvällen och sena natten är Hampus Thorstensson tydlig med att det inte går att ha det så här.

– Vimmerby Camping har återigen fått betala tillbaka pengar till våra gäster för deras besök på grund av otroligt hög musik som spelats, de nonchalerande sätt som samtal förts på och den obeskrivliga nedskräpningen, säger Hampus Thorstensson som uppskattar att det tog tio timmar att städa efter ungdomarna. Och då har man inte fått bort glaset.

”Hit kommer vi inte tillbaka”

Utan att vara sarkastisk säger han sig vara superimponerad av hur ungdomarna får ihop ljudet som de får i sina bilar med trianglar, som han säger.

– För på cirka en kilometers avstånd hör vi orden i texterna och jag förstår att när man spelar musik på det sättet måste man prata väldigt högt, annars hörs man inte.

– Men, tillägger han, ganska snabbt slutar jag imponeras när våra gäster säger ”sorry, kul att ni har en fin anläggning, men hit kommer vi inte tillbaka”. Då är det inte längre lika mysigt att det kommer ungdomar.

Hade själv fritidsintressen

Hampus Thorstensson tänker tillbaka på sin egna ungdom, hur han hade egna fritidsintressen och hur föräldrarna var engagerade i det han tog sig för.

– Jag tycker att det är superhärligt att ungdomarna har ett intresse och en sysselsättning där de skapar social kunskap och integrerar med människor. Det är jätteviktigt. Skillnaden är att i exempelvis idrott förstör man inte för andra, som man gör här.

Bygger upp stämpeln

Hampus Thorstensson tänker på den stämpel bilungdomarna har – här menar han att de bygger upp den och gör det värre för sig själva.

– Jag riktigt hör hur gammal jag låter, men vi som inte längre är ungdomar vi stör oss på det de gör. För de agerar på tider när min treåring ska sova, men blir vaken hela natten och mina campinggäster säger sig ha trivts jättebra fram till i går kväll, men att de inte kunnat sova så de åker hem en natt tidigare. Vi kan inte driva företag på det sättet.

Hur mycket pengar rör det sig om, som ni fått återbetala?

– Det vill jag inte gå in på, men det blev inte lika dyrt som studentveckan brukar vara. Att Nossen blivit ett problemområde blev tydligt för mig i går.

Problem är till för att lösas

Finns det problem, så finns det lösningar, är Hampus Thorstenssons starka övertygelse, så nu hoppas han hitta dem.

– Jag har försökt föra dialog tidigare, det har inte resulterat i något. Ungdomarna, deras föräldrar och andra vuxna behöver gå samman och hjälpas åt så Vimmerbys turister trivs och att ungdomarna ska få känna att de inte är i vägen och ska behöva skapa provokation.

Just det här med provokation har Hampus Thorstensson funderat en del på:

– Varför står man invid byggnader när man har bil och kan röra sig någonstans där det inte finns byggnader? Det måste vara för att man vill skapa någon form av provokation och någon form av reaktion. Jag är inte psykolog men skulle säga att det är vuxnas uppmärksamhet man söker. 

– Så därför vänder jag mig till vuxna som har barn med ett bilintresse, man ska se till att de får ledning i sin aktivitet. Någon form av uppror måste det här vara, säger han bestämt.

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: